Sinemanın gözdesi yerli filmler

Sinemanın gözdesi yerli filmler
Yılın ilk 4 ayında en çok izlenen 10 filmden 8'ini yerli yapım filmler oluşturdu- 2016'nın ilk 4 ayında en çok izlenen film, Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver'in rol aldığı "Kardeşim Benim"

İSTANBUL (AA) - HİLAL UŞTUK - Yılın ilk 4 ayında en çok izlenen 10 filmden 8'i yerli yapım oldu.

Box Office Türkiye'den derlenen bilgilere göre, yönetmenliğini Mert Baykal'ın yaptığı, başrollerini Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver'in paylaştığı "Kardeşim Benim", vizyonda kaldığı 11 haftada 2 milyon 61 bin 687 kişi tarafından izlenerek, 2016 yılının ilk 4 ayında en çok izlenen film olarak ilk sıraya yerleşti.

İki erkek kardeşin babalarının vasiyetini yerine getirmek için yıllar sonra bir araya gelmesiyle bu vasiyeti gerçekleştirmek için yaptıkları duygusal ve komik yolculuğu anlatan film, 23 milyon 69 bin lira hasılata ulaştı.

- "Dedemin Fişi"ni 2 milyondan fazla kişi izledi

Meltem Bozoflu'nun yönettiği "Dedemin Fişi", vizyonda kaldığı 9 haftada, 2 milyon 15 binin üzerinde izleyiciye ulaşarak 22 milyon 912 bin lira hasılat elde etti.

Onur Buldu, Alper Kul, Erdem Yener, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, İrem Sak, Özge Borak, Doğa Rutkay, Uğur Bilgin, Ali Sunal, ve Ayşen Gruda'nın rol aldığı film, 22 Ocak'ta izleyiciyle buluştu.

Film, babalarından kendilerine kalacak mirastan en büyük payı almaya çalışırken birbirleriyle kıyasıya yarışan "Çirçi Ailesi" fertlerinin eğlenceli hikayesini sinemaya aktarıyor.

- Şahan Gökbakar'ın filmi üçüncü sırada

Togan Gökbakar'ın yönettiği, Şahan Gökbakar, Mehmet Selim Akgül, Liberat Niyoyandika ve Feriştah Senem Yıldırım’ın oynadığı "Osman Pazarlama", yılın en çok izlenen filmleri arasında 3. sırada yer aldı.

19 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşan film, 1 milyon 983 bin 777 kişi izlendi. Filmden elde edilen gelir ise 22 milyon 736 bin lira oldu.

Şahan ve Togan Gökbakar'ın senaryosunu yazdığı filmde, İstanbul'un orta halli mahallelerinden birinde hangardan bozma ofisinde Uzakdoğu'dan getirdiği ve kendi kendine ürettiği ürünlerin satışından zengin olup, aşık olduğu kızla evlenme hayali kuran küçük ölçekli girişimci Osman'ın hikayesi komik bir dille ele alınıyor.

Yönetmenliğini Zack Snyder'ın yaptığı "Batman v Superman: Adaletin Şafağı", 2016'nın en çok izlenen filmleri arasında 4. sıraya yerleşti.

Ben Affleck'in Batman/Bruce Wayne rolünü, Henry Cavill'in ise Superman/Clark Kent rolünü canlandırdığı film, 25 Mart'ta vizyona girdi. "Batman v Superman: Adaletin Şafağı", vizyonda kaldığı 6 haftada, 1 milyon 452 binden fazla kişi tarafından izlendi. Chris Terrio ile David S. Goyer'in senaryosunu yazdığı filmden elde edilen hasılat ise 19 milyon 322 bin liraya ulaştı.

En çok izlenen filmler arasında 5. sırada, yönetmenliğini ve senaryosunu Şafak Sezer'in üstlendiği "Kolpaçino 3.Devre" filmi yer aldı.

Şafak Sezer'in yanı sıra Aydemir Akbaş, Erkan Petekkaya, Ebubekir Öztürk, Serkan Şengül ve Ali Çatalbaş'ın da rol aldığı filmi, 8 haftada 1 milyon 400 binden fazla kişi izledi. Filmden elde edilen hasılat ise 16 milyon 360 bin lira oldu.

"Kocan Kadar Konuş: Diriliş" listenin altıncı sırasında görülürken, 7. sırada "Deadpool", 8. sırada "İftarlık Gazoz", 9. sırada ise "Delibal" filmleri yer aldı.

Selçuk Aydemir'in yazıp yönettiği, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut ve Ulaş Torun'un rol aldığı "Düğün Dernek 2: Sünnet", 2016 yılı içinde 837 binden fazla kişi tarafından izlenerek listenin 10. sırasına yerleşti. 4 Aralık 2015'te vizyona giren filmi, 2015'teki verilerin eklenmesi sonucu toplam 6 milyondan fazla kişi izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.