Sırbistan - Arnavutluk maçında olaylar çıktı

Sırbistan - Arnavutluk maçında olaylar çıktı
2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynanan Sırbistan - Arnavutluk maçına çıkan olaylar damga vurdu; Arnavut taraftarlar, statta 'helikopter' ile Arnavutluk bayrağı uçurdu

UEFA'nın 'en kritik maç' ilan ettiği Sırbistan-Arnavutluk maçı saha içinde çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.
Maçın 42. dakikasında stadyum dışından saha içine yollanan gökyüzü kamerasına asılı (drone) Arnavutluk bayrağı saha içini ve tribünleri karıştırdı. Maç oynandığı sırada stadyum üzerinde dalgalanan ve maçın oynandığı sahanın içine kadar giren bayrak Sırp futbolcu Stefan Mitrovic tarafından yakalanıp indirilince, Arnavut Milli Takımı futbolcuları müdahale etti.
Arnavut futbolcuların Mitrovic'in üzerine yürümesi sonucu Sırp futbolcular ve Arnavut futbolcular arasında saha içinde kavga çıktı. Saha içinde çıkan bayrak kavgasına yedek oyuncular ve taraftarlarda dahil olunca hakem maçı durdurdu.
Soyunma odasına giren maçın İngiliz hakemi Martin Atkinson olayların devam etmesi nedeni ile ve güvenlik gerekçesi ile maçı tatil etti.
UEFA EN KRİTİK MAÇ OLARAK İLAN ETMİŞTİ
UEFA, Kosova başta olmak üzere birçok konuda anlaşmazlık yaşayan Sırbistan ve Arnavutluk'un A Milli Futbol Takımları arasında oynanan 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki maçını "en kritik maç" olarak ilan etmişti.
48 YIL SONRA...
İki ülke daha önce 1967 yılında yani eski Yugoslavya döneminde Belgrad'da karşılaşmıştı. Yugoslavya ile Arnavutluk Milli Takımlarının karşı karşıya geldiği maçı Yugoslavya 4 -0 kazanmıştı.
MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK YAŞANDI
Karşılaşmaya deplasman taraftarı alınmayacaktı ancak Kosova Kurtuluş Ordusu üyesi yüzlerce Arnavut, maç için Belgrad'a gitti. Sırbistan - Arnavutluk maçı öncesi, Kosova'da ki bölünmüş şehir olan Mitroviça'yı ikiye bölen İbre köprüsünde toplanan Sırp ve Arnavut taraftarlar arasında gerginlik de yaşandı. Kosova Barış Gücü ( KFOR ) olası çatışmayı önlemek amacıyla şehirde ki güvenliği artırdı. Olaylar sırasında Barış Gücü askerleri bir kaç kişiyi de göz altına aldı.

Maç boyunca yada maçtan sonra olası çatışmayı engellemek amacıyla Mitroviça kentini ikiye bölen köprüye ek asker takviyesi yapıldı ve ulaşım durduruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.