Sırbistan'da 38. Uluslararası Turizm Fuarı başladı

Sırbistan'da 38. Uluslararası Turizm Fuarı başladı
BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 38. Uluslararası Turizm Fuarı kapsamında açılan Türkiye standında, turizmin yanı sıra Türk...

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 38. Uluslararası Turizm Fuarı kapsamında açılan Türkiye standında, turizmin yanı sıra Türk sanat ve mutfak kültürü de tanıtılıyor.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşesi Derya Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört gün boyunca devam edecek fuarda Türkiye'den 25 katılımcı firmanın yer alacağını söyledi.

Polat, "Sanat dalında ebru, kaligrafi ve güzel yazı etkinliklerimiz olacak. Ayrıca ziyaretçilere her gün Türk mutfağına ait farklı lezzetleri tanıtacağız" dedi.

Fuarın açılışına Başbakan Aleksandar Vucic ve Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic'in yanı sıra Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Vucic, açılışta yaptığı konuşmada, Sırbistan'ın her şehrindeki otel ve restoranların dünyanın her yerinden gelen halka açık olduğunu belirterek, "Belgrad'ın, hem bölge hem de dünya genelinde diğer ülkelerinden gelenlerin ziyaret noktası olmasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.