Şirket kurdu, ‘hava’dan yatırımı kaptı

Şirket kurdu, ‘hava’dan yatırımı kaptı
Bilim kadını olma yolundaydı. 19 yaşındayken bir karar verdi ve akademisyen olmayıp, bunun yerine Facebook gibi kendi şirketini kurma yolunu seçti.

Böylelikle üniversitede araştırmalarına destek gelsin diye beklemek yerine, şirketini kurup yatırım için desteği de kendi toplayacaktı...

Ortağı Bill Gates
27 yaşındaki Danielle Fong, yaklaşık 6 yıldır LightSail Energy şirketini yönetiyor. Şirketin iki kurucu ortağından biri aynı zamanda. 15 milyon dolarlık bir destekle işe başlayan Fong, aralarında Bill Gates’in de bulunduğu önemli işadamlarından toplamda 37.5 milyon dolara yakın yatırım çekmiş. 55 kişilik bir ekiple yoluna devam eden Fong’un şirketi, “sıkıştırılmış hava”dan enerji üretimi üzerine çalışıyor.

İki yıla ihtiyacı var
Danielle Fong, kendi depolama tanklarını piyasaya sürmek için bir yıla ihtiyaçları olduğunu, enerji depolama sisteminin pilot çalışmalarına da bu süre içinde başlayacaklarını vurgularken, ticarileşmesinin ise iki yıllık bir süreyi alabileceğini belirtiyor.
Tasarlanan sistem, atmosferdeki havanın bir kompresörle depolara püskürtülüp sıkıştırılması, sıkıştırılan bu havanın ısıtılarak enerji haline getirilmesi prensibiyle işliyor. Tamamen geri dönüşümlü olan ve havayı kirletmeyen bu sistem, kompresör için gerekli enerjiyi de yine kendi ürettiği elektrikten alıyor.

 

 

İlham kaynakları ilginç
Fong, ilginç bir şekilde Nikola Tesla ve Thomas Edison’ın yanı sıra Wright kardeşler, Paul MacCready gibi kişilerin hikayelerinden çok etkilendiğini söylüyor. Fong, bunun nedenini de şöyle açıklıyor:
“Bir projeyi sunan, para toplayan, hesaplar yapıp tek bir ‘büyük test’ için hazırlanan gruplar var. Böyle bir şey yapar ve kaza yapıp parçalayabilirsiniz. Wright kardeşlerin rakipleri böyleydi. Ama Paul MacCready ve Wright kardeşler ise, bir uçağın nasıl yapılıp uçurulabileceğini buldular. Yani biri başarılı olmazsa, aynı prensip üzerinden geliştirmeler yapıp, yeni ve farklı bir uçak daha inşa edebilir, uçabilirsiniz...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.