Şırnak'taki terör operasyonları

Şırnak'taki terör operasyonları
Güvenlik güçleri, Şırnak'ın İdil ilçesindeki operasyonda iki günde 38 bölücü terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdi- İlçede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında öldürülen terörist sayısı 114'e ulaştı

ANKARA (AA) - Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın İdil ilçesinde, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonunda iki günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38'e ulaştı.

İdil'de bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas yaşanıyor. Dün çıkan çatışmalarda 19 terörist öldürüldü. Bugünkü çatışmalarda da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19 oldu. Güvenlik kaynakları, çatışmaların devam ettiğini, etkisiz hale getirilen terör örgütü üyesi sayısının artabileceğini belirtti.

Böylece ilçede operasyonların başladığı günden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 114'e ulaştı.

- Polisler yaralanmalarına rağmen çatışmaya devam etti

İdil'de iki polisin şehit olduğu çatışmaya ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Buna göre, güvenlik güçleri dağ kadrosundan gelen 6 teröristi yan yana iki evde sıkıştırdı. Çatışmada teröristlerin attığı roketle 6 güvenlik görevlisi hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı.

Söz konusu evlere arkadan dolanarak giren iki polis, 4 teröristi etkisiz hale getirdi. Bu sırada teröristler, evler arasında geçişi sağlamak için açtıkları delikten iki polisi yaraladı. Polisler yaralanmalarına rağmen çatışmayı sürdürerek iki teröristi daha öldürdü. Kahraman polisler, hastaneye kaldırılırken şehit oldu.

İki evde ölü olarak ele geçirilen 6 teröristten ikisinin örgütün sözde lider kadrosundan olduğu belirlendi. Etkisiz hale getirilen teröristlerle, iki M-16, 4 kaleşnikof tüfek ile bir roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.