Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'taki terör operasyonu
Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Saygı'nın Çorum'daki baba evinde yas var

ÇORUM (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı'nın (36) Çorum'daki baba evinde yas var.

Şırnak kent merkezinde güvenlik güçlerince sürdürülen "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu"nda, terör örgütü PKK'lılarca açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olan Saygı'nın şehadet haberi Çorum'un Uğurludağ ilçesindeki baba evine ulaştı.

Evli ve bir çocuk babası şehidin şehadet haberi, Yüzgeç Mahallesi'nde oturan baba Bekir ile anne Fadime Saygı'ya Uğurludağ İlçe Jandarma Komutanlığı yetkililerince erildi. Bu sırada fenalık geçiren bazı aile fertlerine 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve vatandaşlar da acı haber üzerine eve geldi.

Kaymakamlık ve belediye tarafından şehidin evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. İlçedeki camiden şehit için sela verildi.

Dört kardeşin en küçüğü olan Saygı'nın, göreve 1997 yılında başladığı ve Muş'taki Jandarma Özel Harekat Taburu'nda görev yaptığı sırada bir süre önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi. Şırnak'a gitmeden önce eşi ve çocuğuyla Muş'ta yaşayan şehidin, en son 2015 yılı ağustos ayında babaevine geldiği ve 12 Nisan'da da doğum günü olduğu öğrenildi. Şehidin babası Bekir Saygı'nın çiftçilik yaptığı, ağabeyi Ümit Saygı'nın da geçimini çobanlıkla sağladığı kaydedildi.

Şehidin komşularından Kadir Karagül, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını belirterek, "Şehidimiz sessiz, sakin ve dürüst bir insandı. Vatanını ve milletini çok seviyordu. En son 2 yıl önce görmüştüm. Komşumuzun oğluydu. Bir çocuğu vardı. Maalesef bugün şehit olduğu haberini aldık. Çok üzgünüz. İlçemizin ve milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Şehidin naaşının, yarın Şırnak'ta düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Uğurludağ ilçesine getirilerek toprağa verileceği kaydedildi.

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sırasında, Dicle Mahallesi'nde teröristlerin açtığı ateş sonucu Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı ağır yaralanmış, kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.