Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'taki terör saldırısı
Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına roketatarla düzenlenen, bir polisin şehit olduğu, 4 polis memurunun yaralandığı saldırının ardından bir teröristin vurulma anı güvenlik güçlerince kaydedildi- Operasyonda, 2 M16 uzun nam

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerce polis aracına düzenlenen, bir polisin şehit olduğu, 4 polis memurunun yaralandığı saldırının ardından bir teröristin vurulma anı görüntüye yansıdı.

Alınan bilgiye göre, 5 Nisan'da Cudi Mahallesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca farklı noktalardan roketatarla gerçekleştirilen saldırıya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince anında karşılık verildi.

Bir polis memurunun şehit olduğu, 4 polis memurunun yaralandığı saldırının ardından güvenlik güçlerince yürütülen, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, bir teröristin sağ olarak yakalandığı operasyona ilişkin kaydedilen görüntüde bir teröristin vurulma anı yer alıyor.

Zırhlı aracın kamerasına yansıyan görüntüde saldırı hazırlığında olan ve duvar arkasında gizlenen terörist güvenlik güçlerince vuruluyor.

- Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Operasyonda, 2 M16 uzun namlulu silah, 2 Kalaşnikof uzun namlulu silah, 2 roketatar, 11 roketatar mermisi, 11 roketatar sevk fişeği, 6 el bombası, telsiz, sırt çantası, düdüklü tencerede hazırlanmış el yapımı patlayıcı, haç simgesi bulunan tespih, kablo ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerce polis aracına roketatarla saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir polis şehit olmuş, 4 polis memuru yaralanmıştı.

Saldırının ardından ilçede devam eden operasyonlarda 2 terörist etkisiz hale getirilmiş, bir terörist sağ olarak yakalanmıştı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Silopi'de terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/Ç maddesi gereğince aynı gün saat 04.30'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.