Sırp savaş suçu zanlısı "25 yıl hapis" bekliyor

Sırp savaş suçu zanlısı "25 yıl hapis" bekliyor
Lahey'deki uluslararası mahkemede yargılanması süren Sırp savaş suçu zanlısı Seselj, 31 Mart'ta yapılacak karar duruşmasında mahkemenin kendisine 25 yıl hapis cezası vereceğini iddia etti

BELGRAD (AA) – Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinde (ICTY) yargılanması süren ancak sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest kalan Sırp savaş suçu zanlısı ve aşırı milliyetçi Sırp Radikal Partisi lideri Vojislav Seselj, mahkemenin kendisine 25 yıl hapis cezası vereceğini iddia etti.

Seselj, Belgrad'daki basın toplantısında, 31 Mart'ta ICTY tarafından verilecek karar hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia ederek 25 yıl hapse çarptırılacağını öne sürdü.

Lahey'deki karar duruşmasına katılmayacağını söyleyen Seselj, "Kararı yapılacak canlı yayın üzerinden de izlemeyi düşünmüyorum. Kararın elime Sırpça dilinde ulaşmasını bekleyeceğim. Ondan sonraki süreçte ise temyize gitmeyi planlıyorum" dedi.

Seselj, verilecek kararı önceden öğrendiğini iddia ederek, "Açıkçası kararla ilgilenmiyorum. Lahey'deki mahkemeyi ben kazandım ve bu benim için bitmiş bir mücadeledir" diye konuştu.

- Seselj'in yargılanma süreci

Seselj, 1991-1993 yılları arasında Hırvatistan, Bosna Hersek ve Sırbistan'ın kuzeyindeki Voyvodina bölgesinde Sırp olmayan halklara yönelik savaş suçu işlemekle suçlanıyor.

"Büyük Sırbistan" ideolojisinin öncülerinden kabul edilen ve "tüm Sırp topraklarını birleştirmeyi" hedefleyen Seselj, 2003 yılında teslim olmuş ve yargılanmasına 2007 yılında başlanmıştı.

2014 yılının kasım ayında kanser hastalığı nedeniyle geçici olarak serbest bırakılan Seselj, salıverilmesinin ardından birçok kez miting düzenlemiş, Lahey'e kendi rızasıyla dönmeyeceğini açıklamıştı.

ICTY, savaş suçundan yargılanan Seselj hakkındaki kararını 31 Mart'ta verecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.