Sıtkı Sanat Galerisi Göreme'de açıldı

Sıtkı Sanat Galerisi Göreme'de açıldı
NEVŞEHİR (AA) - Unesco’nun Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü sahibi Kütahyalı ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın adını taşıyan sanat galerisi, Nevşehr'in...

NEVŞEHİR (AA) - Unesco’nun Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü sahibi Kütahyalı ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın adını taşıyan sanat galerisi, Nevşehr'in Göreme beldesinde açıldı.

Vefat eden sanatçının çini sanatçısı Nida Olçar ve turizmci Tevfik Ölmez tarafından hazırlanan galerinin açılış törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Mustafa Şükrü Nazlı ile çok sayıda turizmci ve davetli katıldı.

Sanat galerisinin açılışında konuşan Nida Olçar, babasının açtığı yolda onun sanatçı ruhuna yakışır şekilde ilerlemeye gayret ettiğini ifade ederek, babasının adını taşıyan galeriyi açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Olçar, açılışın ardından galeriyi gezen davetlilere sergilenen eserler hakkında bilgi verdi.

Galeride, geleneksel Türk el sanatlarından olan çini eserleri, bitki yaprağı oyma sanatı, Osmanlı fermanları, ahşap antika ayakkabı kalıpları üzerine yapılmış yağlı boya çalışmaları, yanardağ tüflerinin öğütülmesi ile elde edilen kırmızı seramikler gibi eserler de sergileniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.