Sivas'ta "4 Saz, Bir Usta" konseri

Sivas'ta "4 Saz, Bir Usta" konseri
Bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi ünlü halk ozanlarına ait bağlamalarla onların eserlerini okuduğu "4 Saz, Bir Usta" adlı konser verdi- İyidoğan: "Aşıklar diyarı memleketimde böyle bir konseri gerçekleşt

SİVAS (AA) - Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, atölyesinde muhafaza ettiği Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi ünlü halk ozanlarına ait bağlamalarla onların eserlerini seslendirdiği "4 Saz, Bir Usta" adlı konser verdi.

İlk konserini Şişli Belediyesinin desteğiyle İstanbul'da gerçekleştiren İyidoğan, türküleri bu kez Sivaslı hemşehrileri için söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde İyidoğan, Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari (Davut Ağbaba) ve Müslüm Ağbaba gibi halk ozanlarının bağlamalarıyla onların, kendi bağlamasıyla da kendi eserlerini söyledi. Çok sayıda kişinin dinlediği konser yaklaşık 2 saat sürdü.

İyidoğan, konser sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Aşık Veysel'in sazını memleketinin insanıyla buluşturmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Küçükten beri ozanların bağlamalarını çalmanın en büyük hayali olduğunu belirten İyidoğan, "Diğer ozanlarımızın bağlamaları da var ama onları daha sonraki konserlerimde çalacağım. Aşıklar diyarı memleketimde böyle bir konseri gerçekleştirmiş olmaktan da çok mutluluk duyuyorum. Bu konserim bana ayrı bir keyif verdi" dedi.

İyidoğan konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konserin sonunda İyidoğan'ın 85 yaşındaki annesi Aşık İyidoğan sahneye çıkarak oğluna çiçek verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.