Sivas'ta Nevruz Bayramı

Sivas'ta Nevruz Bayramı
SİVAS (AA) - Sivas'ta Nevruz Bayram dolayısıyla bir grup basın açıklaması yaptı. Alibaba Mahallesi'ndeki bir arsada toplanan Sivas Demokrasi Platformu adına...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Nevruz Bayram dolayısıyla bir grup basın açıklaması yaptı.

Alibaba Mahallesi'ndeki bir arsada toplanan Sivas Demokrasi Platformu adına basın bildirisini okuyan Önder Doğan, bayramların yeni başlangıçlar ve yeni doğuşların adı olduğunu söyledi.

Barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, özgürlüğün, direnişin, emeğin ve baharın adı olan nevruzun kutlu olmasını dileyen Doğan, "Özünü direnişten alan nevruz bu bayramların başında gelmektedir." dedi.

Nevruzun zulme başkaldıran tüm halkların bayramı olduğunu vurgulayan Doğan, "Binlerce yıllık köklü tarihi ve kültürel değerleriyle Anadolu ve Mezopotamya topraklarında yaşayan bütün halklar için barış ve kardeşlik tutumunda ısrar edilmesi, bu ülke topraklarında yaşayan insanlara verilecek en büyük hediye olacaktır. Bu anlamda 2016 nevruzunun yaşanan çatışmaları durdurarak diyalog yollarının açılmasına, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

Öte yandan polis ekiplerinin mahalle aralarında yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.