Sivas'ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Sivas'ta Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Sivas'ta gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılanlara sertifikaları verildi

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), KOSGEB ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılanların sertifikaları verildi.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan SESOB Başkanı Beşir Köksal, girişimcilik eğitimlerine önem verdiklerini ve bugüne kadar yaklaşık 700 kişinin bu eğitimi aldığını ifade etti.

KOSGEB ve Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü ile kurslar düzenlediklerini ve yeni girişimcilerin yetişmesine öncülük etmeye gayret gösterdiklerini aktaran Köksal, "Amacımız, yeni girişimciler yetiştirmektir. Önemli olan bu belgeyi almak değil, belgeden sonra iş yeri açıp devletin tanımış olduğu desteklerden faydalanarak, hem kendi ekonomimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak için proje üretip iş yeri açmaktır. Girişimcilerimiz, mutlaka devlet imkanlarından faydalanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal ise, kurslara katılıp da iş kuran girişimcilerin olmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Kurum olarak geçen yıl 300 kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini aktaran Köksal, iş yeri açan sayısının çok az olduğunu, bu sayının artması için de projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

KOSGEB Uzmanı Yılmaz Mert de, kurum olarak çeşitli destekleri olduğunu, girişimcilik kurslarına önem verdiklerini ifade etti.

Daha sonra uygulamalı girişimcilik kursuna katılanların sertifikaları verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.