Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa
Şarkışla'da, Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verildi

SİVAS (AA) - Şarkışla'da Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, yaptığı açıklamada, "Kutlu doğumun teması birlik ve beraberlik. 'Gelin Birlik Olalım' ana şemsiyesi altında bütün Müslümanlar buluşacak. Biz de bu doğrultuda, Şarkışla’da bütün Türkiye’ye örnek olacak bir kutlu doğum çalışmasına imza atmayı planlıyoruz." dedi.

Şarkışla Belediyesi, belde belediyeleri, sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla farklı bir programa hep birlikte imza atacaklarını dile getiren Kaymakam Pektaş, kutlamalar kapsamında birlik ve beraberliğin simgesi olan "El Ele" zinciri oluşturacaklarını kaydetti.

Düzenlenecek programlar hakkında bilgiler veren Pektaş, "Bu programlardaki asıl amacımız, toplumu bu noktada birlik ve beraberlik şemsiyesi altında toplamak ve bu konuyla ilgili bir farkındalık oluşturabilmek." diye konuştu.

Pektaş, Kutlu Doğum Haftasında icra edilecek programlar için çorbada tuzunun bulunmasını isteyen vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfının Ziraat Bankasındaki 25440719-5001 hesap numarasına katkı sağlayabileceklerini aktardı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz da katıldı.


- Çekmegöl'de bahar güzelliği

Sivas'ın Hafik ilçesine 3 kilometre mesafede bulunan ve yazın tamamen kuruyan Çekmegöl, ilkbaharda ayrı bir güzelliğe büründü.

Yağmur ve kar sularının birikmesiyle oluşan gölde, yer yer derinlik 2 metreye ulaşıyor. Yaz aylarında çekilerek kuruduğu için Çekmegöl adıyla nitelendirilen göl, bu aylarda sakarmeke, turna ve ördek gibi kuşların uğrak yeri oluyor.

Göl, Kızılırmak’a bir dereyle bağlandığı için balıklara da ev sahipliği yapıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.