"Sivil Üniversite" Ada'da Bahar Dönemi Eğitimleri Başlıyor

"Sivil Üniversite" Ada'da Bahar Dönemi Eğitimleri Başlıyor
Türkiye'nin "sivil üniversitesi" olma misyonunu taşıyan Ankara Düşünce Atölyesinin 36 farklı alandaki bahar dönemi eğitimleri için kayıtlar 24 Şubat'a kadar alınacak - ADA Genel Koordinatörü Ercan Demirci:- "Bahar döneminde sosyoloji, insan hakları, hukuk

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Türkiye'nin "sivil üniversitesi" olma misyonunu taşıyan Ankara Düşünce Atölyesi (ADA), 36 alanda başlayacak bahar dönemi eğitimleriyle kişilere ilgi duydukları konularda akademik derinlikte bilgilenme imkanı tanıyacak.

ADA'nın Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) iş birliğinde Mart 2019'da başlattığı atölye eğitimleri, güz, bahar ve yaz olmak üzere üç dönem halinde uygulanıyor.

Ankara Kalesi'nin bulunduğu bölgede, bin civarındaki sanat atölyesinin yakınında tarihi ve mistik bir ortamda faaliyet gösteren ADA'nın eğitimlerine, sembolik bir ücret karşılığı farklı yaş ve eğitim grubundan herkes katılabiliyor.

Türkiye'nin "sivil üniversitesi" olma misyonuyla yola çıkan ADA'da eğitimler, başkent üniversitelerinden akademisyenlerce veriliyor. Devam zorunluluğu ve bitirme tezi şartı bulunan atölyeleri başarıyla tamamlayanlar sertifikalandırılıyor.

- Bahar dönemi eğitimleri 24 Şubat'ta başlayacak

ADA Genel Koordinatörü Ercan Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahar dönemi eğitimlerinin 24 Şubat'ta başlayacağını söyledi.

Toplam 36 atölyenin açılacağını anlatan Demirci, "Eğitimler daha önceki dönemlerde de olduğu gibi 10 hafta sürecek. Kayıt sürecimiz 24 Şubat'a kadar devam edecek. İnternet sitemizden online olarak ön kayıt yapılabilir." dedi.

Eğitimlerin sosyal bilimler ve sanat odaklı olduğunu belirten Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bahar döneminde sosyoloji, insan hakları, hukuk, felsefe, İslam tarihi, müzik, tiyatro, pedagoji gibi atölyelerin yanı sıra eğitim dili İngilizce atölyelerimiz de olacak. Ayrıca akademik çalışma yapanların ihtiyaç duyduğu dilleri de önemsedik. Bu çerçevede Latince, İbranice, Farsça, Osmanlıca dil atölyeleri düzenleyeceğiz. 100'e yakın akademisyen bu atölyelerin mutfağında bulunacak. Hepsi gönüllülük esasıyla bize katılan, ODTÜ, ASBÜ, Hacettepe, Bilkent, Yıldırım Beyazıt, Hacı Bayram Veli gibi üniversitelerimizden akademisyenler."

- "Entelektüel kaygıları olan insanlara hitap ediyoruz"

ADA'nın akademik donanımları bulunan kişilerin sosyal bilimler ve sanatta derinleşmelerine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getiren Demirci, "Sonbahar dönemi atölyemizde 30 atölye yürüttük, bin 40 kayıt aldık. Toplam 450 mezun verdik. Çok keyifli ve verimli bir eğitim dönemi geçirdik. Katılımcılarımız da mutlu ayrıldı." diye konuştu.

Ercan Demirci, her kesimden entelektüel kaygıları, akademik merakları olan insanlara hitap ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"ADA olarak aslında birlikte hazırlayıp, birlikte istifade etmek amaçlı bir sivil toplum kuruluşuyuz. Üniversite öğrencisi olan, yüksek lisans veya doktora yapan ya da bilimsel zeminde hobiler edinmek isteyen insanlar için Ankara'da en nitelikli adreslerden biri ADA. Bu kaygı ve amaçlarda birleşen herkesi atölyelerimize davet ediyoruz. Çok nitelikli bir müfredat, seçkin bir akademisyen kitlesiyle keyifli bir 10 haftalık eğitim programı vadediyoruz."

Ankara Düşünce Atölyesinde başlayacak bahar dönemi atölyeleri şöyle:

"Sosyoloji, sociology workshop, edebiyat sosyolojisi, edebiyat, siyaset bilimi, sinema, uygulamalı sanat tarihi, din felsefesi, bilimsel araştırmalar, ilahiyat, tiyatro, introduction to international relations, Islamic economy workshop, tarih, psikoloji, Rusça, uluslararası ilişkiler, İslam tarihi, antropoloji, pedagoji, insan hakları, tarih, Arapça (başlangıç-orta düzey), Latince (başlangıç-orta düzey), Farsça (başlangıç-orta düzey), İbranice, Osmanlıca, dijital medya, Orta Doğu, yakın dönem Türk siyasi tarihi, hukuk, felsefe, müzik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.