Sivilceleriniz hep aynı yerde mi çıkıyor? Sivilceleri önlemenin ipuçları!!

Sivilceleriniz hep aynı yerde mi çıkıyor? Sivilceleri önlemenin ipuçları!!
 Muhabir
Yüz bakımı rutininize ne kadar dikkat ederseniz edin, bazı sivilceler hep aynı yerde çıkıyor gibi görünüyor. Şimdi durumun neden böyle olduğunu ve bununla en iyi nasıl başa çıkılacağını açıklayacağız.

Alnınızın tam ortasında nefret ettiğiniz bir sivilce beliriyor. İki hafta önce aynı yerde bir tane daha var mıydı?

SİVİLCELERİN SIKLIKLA AYNI YERDE ÇIKMASININ NEDENİ

Sivilcelerin aynı yerde çıkmasının nedeni, yüzdeki bir bölgenin cildinize bakım yaparken kazara unutulması ve bakterilerin orada birikmesinden kaynaklanmıyor. Arkasında az çok kronik bir sürecin bulunmasıdır. Cilt, deyim yerindeyse, sivilcelerin geçmişte var olduğu yerleri "hatırlar" ve tam olarak bu bölgelerde yeniden gözeneklerin tıkanmasına neden olmaya daha yatkındır. Ayrıca aynı beslenme alışkanlıkları, stres, alkol ve sigara kullanımı veya sık sık sigara içmek gibi faktörler de bu duruma neden olur. Yüzünüze dokunmak da sivilcelerin aynı yerlerde oluşmasına katkıda bulunur.

BUNU NASIL ÖNLEYEBİLİRİM?

Sivilcelerle daha ortaya çıkmadan önce mücadele etmek için "salisilik asit" içeren ürünler işinize yarayacaktır. Salisilik asit, cildin üst katmanını gevşetir, böylece ölü cilt hücreleri cildinizden uzaklaştırılır ve tıkalı gözenekler açılır. Cilt hücrelerinin yenilenmesi dışarıdan uyarılır ve sivilcenin doğal iyileşme süreci önemli ölçüde hızlandırılır. Çoğu zaman bir veya iki gün sonra hiçbir şey görülmez.

YÜZÜNÜZE BAKIM YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Yüz bakımı konusu son derece geniştir ve dikkate alınması gereken pek çok husus vardır. Retinoik asit, hyaluronik asit, C vitamini, salisilik asit gibi, cildinizin özel koşullarına göre uyarlanmış çok sayıda seçenek var. Örneğin kuru cilt daha yoğun bir neme ihtiyaç duyarken, yağlı cilt öncelikle sebum üretimini düzenlemeye ihtiyaç duyar. Kullanılan krem ​​ve serumlar ne olursa olsun, herhangi bir ürünü uygulamadan önce yüz sabah ve akşam hafif bir temizleme jeli ile temizlenmelidir. Bununla birlikte, iyi bir şeyin çok fazlası da mantıklı değildir. Nemlendirici ve güneş koruyucudan oluşan basit bir rutin (sabahları) tamamen yeterlidir ve cildiniz serumlarla desteklenebilir, ancak zorunlu değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.