Sivrihisar'da doğayı yeşillendirme çalışmaları

Sivrihisar'da doğayı yeşillendirme çalışmaları
ESKİŞEHİR (AA) - Sivrihisar Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) iş birliğiyle "Sağlıklı Yaşam için Sağlıklı Çevre" temalı etkinlikte 3...

ESKİŞEHİR (AA) - Sivrihisar Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) iş birliğiyle "Sağlıklı Yaşam için Sağlıklı Çevre" temalı etkinlikte 3 bin 500 karaçam ve sedir fidanı dikildi.

Kurşunlu mahallesi Edilcik Kayası mevkisinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, yeşillendirme çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ağaç sayısının arttırılması gerektiğini belirten Kaymakam Yılmaz, "Sivrihisarımızın yeşilini 1 tane artırırsak ne mutlu bize. Tabi ki ağaç dikmek çok güzel ancak korunması ve sulanması konusunda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Öğrencilerimize yeşili yetiştirmenin ve korumanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi anlatmalıyız. Sivrihisar tarihiyle, kültürüyle, geçmişiyle bir medeniyet merkezidir. Bunun için her türlü hizmete layık, güzel vatanımızın nadir ilçelerinden biridir. Sivrihisar için ne yapsak azdır." ifadelerini kullandı.

Fidan dikimi etkinliğine Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Ünlen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Çekiç, Eskişehir Sanayi Odası Başkan Yrd. Ercan Tezcan, Çevre Koruma Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe, etkinliğe katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik sonunda katılımcılara Sivrihisar Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca'nın etli ve nohutlu pilavı ile ayran ikram edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.