Siyah incire Ana Kraliçe dopingi!

Siyah incire Ana Kraliçe dopingi!
İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Bursa siyah incirine olan ilgisi, ihracatta rekor getirdi. Bu yılın 10 aylık dönemindeki incir ihracatı 43 milyon dolara ulaştı.

BUNDAN 5 yıl önce İngiltere Kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary, Bursa'ya gelerek siyahı incirini tattı. Ardından Düşes Kate Middleton da hamilelik döneminde ‘mide bulantıları’ siyah incir tüketti. 

KRALİYET AİLESİ'NE MEKTUP

Bu ilgi, dış basında Bursa siyah incirini bir anda gündeme taşıyınca, ihracatta rekorlar kırılmaya başlandı. Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı, "Bu ürünün tanıtımında bize büyük katkılar sağlayan İngiliz Kraliyet Ailesi'ne mektup yazarak, teşekkürlerimizi ilettik. Bu güzel tadı onlara bir kez daha hatırlatmak için nadide meyvemiz Bursa siyah incirini Buckingham Sarayı adresine gönderdik" dedi. 

10 AYDA 42.6 MİLYON DOLARA ULAŞTI

SALİH Çalı,  "2013 yılında 34,8 milyon dolar ihracat yapılan siyah incirde bu yılın 10 ayında toplam 42, 6 milyon dolara ulaşıldı. 

İSTESEK YAPAMAZDIK

İngiliz Kraliyet ailesinin Bursa siyahı incirine olan ilgisi ürünün tanıtımını uluslararası bir alana taşınmasına ve dış satışlarda rekor kırılmasına vesile oldu. Birlik olarak milyon dolarlar harcasaydık Bursa siyahı inciri için böyle bir tanıtım yapamazdık'' açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.