Siyahi yargıçtan İngiliz adalet sisteminde ayrımcılık iddiası

Siyahi yargıçtan İngiliz adalet sisteminde ayrımcılık iddiası
İngiliz siyahi yargıç Herbert:- "Açıkça görülen birkaç ırkçı ifadenin ötesinde, ceza yargılamasında ve tüm diğer yargılamalarda, sistematik şekilde her gün ayrımcılık yapılıyor"- "Özellikle yüksek mahkemelerdeki yargılamalar, modern Britanya'nın gerçek dü

LONDRA (AA) - İngiliz siyahi yargıç Peter Herbert, ülkedeki yargı sisteminde her gün ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Ceza mahkemesi yargıcı Herbert, bir meslektaşının etnik azınlıktan bir kişi hakkında verdiği karar aleyhinde kamusal alanda konuştuğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilmesini eleştirdi. Ten renginin beyaz olması halinde aynı disiplin baskısıyla karşı karşıya kalmayacağını belirten Herbert, "Açıkça görülen birkaç ırkçı ifadenin ötesinde, ceza yargılamasında ve tüm diğer yargılamalarda, sistematik şekilde her gün ayrımcılık yapılıyor. Özellikle yüksek mahkemelerdeki yargılamalar, modern Britanya'nın gerçek dünyasından kopuk gerçekleşiyor." dedi.

Herbert, başka yargıçların da meslektaşlarının verdiği kararlar hakkında konuştuğunu vurgulayarak "Diğer yargıçları da kapsayan yasanın dışında muamele görmek istemiyorum. Eşit davranılmasını talep ediyorum." dedi.

Peter Herbert, Londra'da Bangladeş kökenli toplumun yoğun olarak yaşadığı Tower Hamlets bölgesinde yaptığı bir konuşmada, İngiliz adalet sisteminin ırkçı olduğunu dile getirmişti.

Siyahi Avukatlar Birliğinin başkanlığını yürüten ve ırkçılık karşıtı kampanyalara destek veren Herbert, bazı yargıçların verdiği kararların, etnik azınlıkları Britanyalı olarak saymadığı temelinde alındığını ileri sürerek etnik azınlıklara, "Sizler için tasarlanmamış bir adalet sistemine güvenmeyin" çağrısında bulunmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.