Siyaset ve spor camiasından saldırıya tepki yağdı

Siyaset ve spor camiasından saldırıya tepki yağdı
Siyaset ve futbol camiası MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Meler'e yaptığı saldırıyı kınadı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırıya hem siyaset hem de spor camiasından tepki yağdı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya kınama mesajı yayımladı.

Kulüpler Birliği Vakfı, Süper Lig ve alt liglerde yer alan kulüpler, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırıya tepki gösterdi.

Birçok teknik direktör ve futbolcu, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla saldırıyı kınayarak, Halil Umut Meler'e destek verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Bitexen Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadı.

Merih Demiral, Cenk Tosun, Mert Günok, Umut Nayir, Rıdvan Yılmaz ve Uğurcan Çakır'ın da aralarında yer aldığı birçok futbolcu da saldırıyı kınayarak hakem Meler'e desteklerini dile getirdi.

Galatasaray, hakem Meler'e yapılan saldırı nedeniyle Kulüpler Birliği'ni acil toplantıya davet etti:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırıda sorumluluğu bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.