SKM’DE BU HAFTA

SKM’DE BU HAFTA
Selçuklu Kongre Merkezi bu hafta da dolu dolu geçecek

TİYATRO: Cimri Fransız komedi yazarı Molière tarafından yazılmış bir oyun. Oyun ilk kez Moliere tarafından 1668 yılında yazılmış ve aynı yıl 1668 Palais Royal’da oynamıştır. Oyunun teması . Harpagon’un şahsında cimri bir adamın düştüğü gülünç durumlar, sergilediği tuhaf davranışlar ve bunlardan çıkarılacak dersler oyunun konusunu teşkil eder. Paradan başka hiçbir şeye değer vermeyen çok zengin olmasına rağmen hastalık derecesinde cimri bir adam olan Harpagon’un davranışları komedi tarzında sergilenmiştir. Bugün ve yarın 20.00’da Selçuklu Kongre Merkezinde.
TAKSİM TRİO KONSERİ: Enstrümanlarına tutkun Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’ı bir araya getiren proje 23 Aralık'ta Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum'da. Grubun adını taşıyan ilk albümleri 2007’de Doublemoon etiketiyle yayımlandı. 2007’de, dünya müziğinin en önemli fuarı WOMEX’te dakikalarca ayakta alkışlandılar. Ertesi yıl Londra Caz Festivali kapsamında Queen Elizabeth Hall sahnesine çıktılar. 2013’te yayımlanan ikinci albümde özgün bestelerin yanı sıra Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli ve Şükrü Tunar’ın parçalarına yer verdiler. Üçüncü albüm ‘Ahi’ ise 2016’da yayımlandı. Salon’da verdikleri bütün konserleri dolup taşan grup, müzikal zenginlikleriyle dünya müziğinde son yılların en dikkat çekici gruplarından biri sayılıyor. Klarnet, bağlama ve kanunun sıradışı birlikteliği üçlüyü tek ruhta birleştiriyor.

SİNEMA: Gomorra’nın ünlü yazarı Roberto Saviano’nun romanından uyarlanan Piranalar Çarşamba günü saat 19.00’da. Ergen zalimliğiyle suç dünyasının silahlarını ve ölüme karşı umursamazlığını beyazperdeye taşıyor. İlk gösterimini Berlin Film Festivali’nde yapan filme adını veren “piranalar”, mafya jargonunda “silahlı çete” anlamına geliyor. Bu filmin piranaları ise Napoli’de ellerinde makineli tüfeklerle sokakları arşınlayan, mafyaya katılarak kazandıkları parayla marka kıyafetler satın alan 15 yaşındaki Nicola ve arkadaşları. Amatör genç oyuncuların rol aldığı film, bir yandan geleceğin mafyasının günümüzde nasıl yetiştiğini ve nasıl bir medya bombardımanına maruz kaldıklarını gözlemlerken bir yandan da ergen duygu durumunun suç dünyasından nasıl etkilendiğini inceliyor. Yönetmen: Claudio Giovannesi  Oyuncular: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo.

KONSER: Grup Abdal ve Ahmet Aslan, 26 Aralık'da 20.00’da Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum sahnesinde!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.