SKM’de şivlilik şöleni var

SKM’de şivlilik şöleni var
Bir Konya geleneği olan ve Üç Aylar’ın başlangıcında Regaib Kandili’nin kutlandığı gün çocukları mutlu etmek için çeşitli ikramların yapıldığı şivlilik etkinliği, Konya Büyükşehir ve Selçuklu Belediyelerinin organizasyonu ile adeta bir şölene dönüştü

Bir Konya geleneği olan ve Üç Aylar’ın başlangıcında Regaib Kandili’nin kutlandığı gün çocukları mutlu etmek için çeşitli ikramların yapıldığı şivlilik etkinliği, Konya Büyükşehir ve Selçuklu Belediyelerinin organizasyonu ile adeta bir şölene dönüştü

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen ve 5 gün sürecek olan ‘Şivlilik Çocuk Bayramı’ etkinlikleri dün itibariyle başladı. Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki etkinlikler için günler öncesinden yapılan hazırlıklar tamamlandı. Hazırlanan 200 bin şivlilik çantasının çocuklara dağıtımı da gerçekleştirilmeye başladı.

2.jpg

Dün kapılarını aralayan şivlilik etkinlikleri için Konyalılar Selçuklu Kongre Merkezi’ne adeta akın etti. Aileleriyle birlikte Selçuklu Kongre Merkezi’nin yolunu tutan on binlerce çocuk, kapıların açılmasının ardından kendileri için hazırlanan çeşitli oyun ve etkinlik alanlarına adeta akın etti. Şivlilik Çocuk Bayramı adıyla düzenlenen etkinliklerde gönüllerince eğlenen çocuklar, bu güzel ortamı kendilerine hazırlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya da teşekkürlerini sundu.

1.jpg

ÇOCUKLAR EĞLENİYOR, YETİŞKİNLER ÖĞRENİYOR

Selçuklu’da kültürün ve sanatın adresi olan Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Şivlilik Çocuk Bayramı 29 Ocak Pazar günü son bulacak. Kendi alanında tek olan ve çocukların mutlu olacağı tüm detayların düşünüldüğü organizasyon sabah 11.00 akşam 22.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Festival programının gündüz kuşağında TRT Çocuk kanalının sevilen karakterleri sahne alıyor. Öğle kuşağında ise ebeveynlere yönelik alanında uzman yazarlar tarafından çocuk gelişimi ve çocukların başarısına yönelik konferanslar veriliyor.

3.jpg

NE TÜR ETKİNLİKLER YAPILIYOR?

Geçtiğimiz yıl rekor katılımın olduğu Şivlilik programında bu yıl da etkinlik süresince Selçuklu Kongre Merkezi balo salonunda; 11.00-19.30 saatleri arasında belirli periyotlarla Etkilişimli Dijital Oyunlar, VR Etkinlikler, Simülasyonlar, Greenbox Fotoğraf Çekme Alanları, Gösteri Sahnesi alanında Ekstrem Gösteriler; Zumbakids, Gösteri Showları, Geleneksel Oyunlar ve Yarışmalar gerçekleştiriliyor.

img-20230125-115012-948.jpg

Selçuklu Kongre Merkezinde zemin kat fuaye alanında; Şivlilik Çocuk Bayramı’nın her günü 11.00 - 19.30 saatleri arasında Konya İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD, Kızılay, Yeşilay gibi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, çocuklara yönelik hem eğlenceli hem de bilgilendirici faaliyetler gerçekleştiriyor.

4.jpg

SKM’NİN HER KATINDA AYRI BİR SÜRPRİZ SİZİ BEKLİYOR

Yine zemin kat fuaye alanında; Etkinlik süresi boyunca 11.00 - 19.30 saatleri arasında Balo Salonunda VR ve Dijital oyunların ve çeşitli dijital etkinliklerin gerçekleştirildiği bir teknoloji alanı, her saat başı Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Atölye etkinlikleri, Bilim Merkezi Atölye Etkinlikleri, Selçuklu Belediyesi Sanat Tasarım Atölyesi, Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Sille Tabiat Okulu stantları, Kum Sanatı Gösterisi ve Sokak Müzisyenlerinin etkinlikleri icra ediliyor. Zemin kattaki kapının hemen girişinde ise tüm misafirlere ‘Şivlilik Çantası’ takdim ediliyor.

5.jpg

-1. Kat fuaye alanında Anadolu Oditoryum ve Konya Oditoryum sahnesinde müzikaller, konferanslar, konserler, Selçuklu Belediyesi Sanat Tasarım Atölyesi, Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Sille Tabiat Okulu atölye faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca Şivlilik Köyü ve Selçuklu Saray Mektebi alanı, SOBE standı, Selfi alanları ve dijital animasyon etkinlik alanları tüm misafirlere ve özellikle çocuklara hizmet veriyor.

img-20230125-120430-494.jpg

-2. Katta Oda tiyatrosu’nda ise Hayal Perdesi Gösterileri düzenleniyor.

Selçuklu Belediyesi Okul Dışı Öğrenme Ortamları kapsamında faaliyet gösteren Uygulamalı Atölye alanlarında ise her gün 1’er saatlik periyotlar halinde; Resim, Kağıt Katlama, Takı ve Moda Tasarım, Oyun ve Oyuncak, ini ve Seramik, Robotik Kodlama, Ahşap, Siber Güvenlik etkinlikleri gerçekleştiriyor.

6.jpg

ÇOCUKLAR, BAŞKAN PEKYATIRMACI’NIN ÖZEL DAVETLİSİSİNİZ

Konya’nın asırlık geleneği olan Şivliliği gelecek nesillere taşımanın gayretiyle bu yıl da “Şivlilik Bayramı” temasıyla hazırlanan programın başladığını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, tüm çocukları ve ailelerini bu güzel geleneği birlikte kutlamak üzere Selçuklu Kongre Merkezi’ne davet ettiğini söyledi.

img-20230125-115035-531.jpg

Başkan Pekyatırmacı, “Recep ayı ile birlikte üç ayların rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle sizlerin ve tüm İslam aleminin üç aylarını tebrik ediyor, bu mübarek mevsime bizleri tekrar kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak, her yıl Recep ayının başlangıcında yaşattığımız, Şivlilik ve Fener Alayı geleneğimize bu yıl da coşkulu bir şekilde devam ediyoruz. Konyamıza özgü, paylaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan bu güzel geleneği geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı çocuk festivaline dönüştürmüştük. Bu festivalimizde 535 bin kişilik katılım ile tarihi bir rekora imza atmıştık. Bu yıl ise Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte sizlere eğlenceli bir şivlilik programı hazırladık. Fener alayı, müzikaller, konferanslar, animasyonlar, yarışmalar ve gün boyu etkinlikler eşliğinde ikramlar da sizi bekliyor. Tüm çocuklarımızı ve değerli ailelerini Şivlilik Çocuk Bayramına davet ediyorum” dedi.

7.jpg

YENİ BİR REKOR DAHA KIRILACAK

Şivlilik etkinliklerinin yapıldığı Selçuklu Kongre Merkezi’nde ilk gün oluşan ziyaretçi yoğunluğu ise geçen yılki rekorun kırılacağının habercisiydi. Okulların ara tatil döneminde olmasının da etkisiyle yoğunluğun arttığı Selçuklu Kongre Merkezi’nde sadece Konya’dan değil civar illerden de ailelerin katılım sağlamış olması dikkatlerden kaçmadı. Ara tatil nedeniyle Konya’daki akrabalarını ziyaret için Konya’ya gelen aileler, çocuklarıyla birlikte bu özel günleri çocukları için doyasıya eğlenceye çevirmek için sunulan fırsatı kaçırmadı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.