SMO'nun hazırlıkları tamam! Türkiye'nin emrini bekliyorlar

SMO'nun hazırlıkları tamam! Türkiye'nin emrini bekliyorlar
Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı gruplar, kuzey ve kuzeydoğu Suriye'deki Halep kırsalında ve Haseke bölgesinde savaş hazırlıklarını tamamladı.

Suriye'de muhaliflerin oluşturduğu Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı gruplar, kuzey ve kuzeydoğu Suriye'deki Halep kırsalında ve Haseke bölgesinde savaş hazırlıklarını tamamladı.

Çok sayıda askeri araç ve savaşçı sevk edilen ülkenin kuzeyinde yeniden askeri operasyonlar başlatmak için hazır olan savaşçılar, Türkiye'nin operasyon emrini bekliyor.

SMO'nun en önemli bileşenlerinden Suriye Kurtuluş Cephesi (SKC) üyesi Mustafa Secari, terör örgütü PKK'nın Suriye yapılanması PYD'ye karşı askeri operasyonlar başlatmak için askeri ve muharebe hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

"SAVAŞ SURİYELİ KÜRT KARDEŞLERE KARŞI OLMAYACAK"

"Şu anda "harekât emri bekleniyor" diyen Secari, şu ifadeleri kullandı: "Yapılacak askeri operasyon, daha önce Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı'nı başarıyla yürüttüğümüz gibi Türkiye Cumhuriyeti'ndeki müttefiklerimizin desteği ve katılımıyla gerçekleştirilecektir. Kuzey ve kuzeydoğu Suriye'deki savaş, Suriyeli Kürt kardeşlere karşı verilecek bir savaş değil; bilakis Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı’nın bölgeleri hala PYD'nin sivilleri hedef alan ve onları sindirmeyi amaçlayan terör saldırılarına maruz kalırken, Suriye topraklarının gasp edilmesine, Suriye petrolünün çalınmasına, yerel kaynaklara ve zenginliklere el konulmasına ve yapay sınırların ihlaline izin vermemek için PKK adı altındaki sınır ötesi teröre ve Suriye'deki terör kollarına karşı verilecek bir savaştır. Suriye muhalefet güçlerinin tutumu, ulusal ve ahlaki ilkelere ve Suriye'nin ulvi çıkarlarına dayalı değişmez bir tutumdur. Kürt kardeşler Suriye’nin dokusunun bir parçasıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.