SMTAL’de TÜBİTAK şöleni

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın da katıldığı TÜBİTAK şöleninde, verimlilik ve ekonomi odaklı teknik çalışmalar yanında kültürel etkinlikler ilgiyle takip edildi
Hızlı bir şekilde değişen siyasi, ekonomik ve kültürel düzen karşısında milletlerin bu hıza paralel olarak çağa ayak uydurmaları, sorumluluklarını yerine getirmeleri adına çok çalışmaları, vizyon geliştirmeleri hayati bir gerçek olarak önlerinde duruyor. Bu noktada eğitim kurumlarımıza ve yöneticilerine büyük iş düşüyor. Bu minvalde Konya İl Milli Eğitim Müdürü ve ilçe Müdürlüklerimiz üzerlerinde düşen sorumluğu ve yükü, büyük bir azim ve kararlıkla yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu kutlu yolda başta meslek liselerimiz, tüm okullarımız onlara eşlik ediyorlar.
Özellikle salgın döneminde ülkemiz sağlık, ekonomi, sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı katkılarla adından sıkça söz ettiren Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri çalışmalarına SMTAL Okul Müdürü Murat Aksoy öncülüğünde istikrarlı bir şekilde devam ediyor.
VERİMLİLİK ESASLI PROJELER
Geniş bir ilgi ve katılımın olduğu Tübitak sergisi geçtiğimiz günlerde, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın da katıldığı bir törenle okulda gerçekleştirildi. Etkinlikte metal, makine, elektrik, kimya, motor, mobilya gibi sayısal ve üretime dayalı çalışma ve yenilikler dışında Edebiyat, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Tarih ve Coğrafya alanlarında da çeşitli etkinlikler düzenlendi.
SMTAL Tübitak Fuarında verimlilik odaklı atık yağların geri dönüşümü, enerjinin verimli şekilde cihazlara entegre edilmesi, stabil çalışması ve benzeri uygulamalar, ilgili öğretmenler tarafından katılımcılara detaylı bir şekilde izah edildi. Bu türde faaliyetler ülkemiz ekonomisine kazandırdıkları yanında istikbalimiz adına da son derece büyük önem arz ediyor; dolayısıyla Selçuklu Teknik Lise gibi mesleki eğitim kurumlarımızı takdir ve teşvik etmede 7’den 70’e herkes için büyük faydalar var.
KÜLTÜREL FAALİYETLER DE GÖZ DOLDURDU
SMTAL kültürel çalışmalara da önem veren ve bu yolda gayret sarf eden bir okul. Din Kültürü öğretmenlerinin sene boyunca istikrarlı bir şekilde sürdürdükleri faaliyetlere son olarak geçtiğimiz günlerde sonuçlanan siyer yarışması da eklendi. Okula kazandırılan edebiyat atölyesi, kitap kafede büyük emekleri olan Fadime Koçak’ın başkanlığını yaptığı Türk Dili ve Edebiyatı zümresi ise coşku ve heyecan dolu bir tiyatro ve müzik faaliyeti ile Tübitak sergisine renk kattılar. Edebiyat Öğretmeni Gülsüm Taşçı koordinasyonundaki aşıklar atışması ve mani etkinliği yanında zümre öğretmenlerinin hazırladığı Felâtun Bey ve Rakım Efendi, Çalıkuşu gibi kısa oyunlarla kadim eserlerimizi hatırlama ve yaşatma ilham olma hedeflendi. İzleyicilerin coşkusu bu amaca ulaşıldığını gösteriyordu. Coğrafya Öğretmeni Harun Civcik’in başta ağaçlar, tabiata karşı ilgili ve bilgili olma amacı taşıyan ağaçları isimlendirme, Süleyman Avcıküçük’ün koordinesinde tarihi olaylar ve bunlardan çıkarılacak dersler merkezindeki çalışması, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerinin ‘değerlerimiz’ odaklı bilinçlendirme faaliyeti ve pek çok etkinlik eğitim ve öğretimimiz adına örnek çalışmalar arasında yerini aldı.
Biz de Pusula ailesi olarak başta Okul Müdürü Murat Aksoy olmak üzere Selçuklu Teknik Lise öğretmen, öğrenci ve desteklerini esirgemeyen velileri tebrik ediyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.