SOBE TÜRKİYE’DE KAPI AÇACAK  

SOBE TÜRKİYE’DE KAPI AÇACAK   
SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı ilk mütevelli heyeti toplantısı ​Sare Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Mütevelli heyeti toplantısında vakfın yönetim ve denetim kurulları belirlendi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye’ye kazandırılan ve otizmli bireyler ve ailelerine umut ışığı olacak Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) çok yakında hizmet vermeye başlayacak. Merkez tarafından yürütülecek tüm faaliyetlerin başlatılması ve merkezin sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla kurulan SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı, ilk mütevelli heyeti toplantısını gerçekleştirdi.  Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen mütevelli heyeti toplantısına Sare Davutoğlu, SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Ak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve vakıf mütevelli heyeti üyeleri katıldı. Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nde (SOBE) gerçekleştirilen toplantıda vakfın yönetim ve denetim kurulları belirlendi.

 

Davutoğlu, “Vakfın ve otizmli bireylerin hizmetinde olacağım”

Selçuklu Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu proje, Türkiye’de bir ilk olacak diyen SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Sare Davutoğlu, “İlk olmanın hem çok büyük zorlukları var ama aynı zamanda önümüzde olumluya çevireceğimiz çok güzel imkanlar var. Zorluklar elbette olacak, yeni bir model oluştururken hakikaten çok doğru adımlar atmamız lazım. Otizmli bireyler konusunda biz çok geride kalmışız, alacağımız çok mesafe var diye düşünmemeliyiz. Aile bağlarımız gibi çok önemli artılarımızın olduğunu düşünüyorum. İçerisinde otizmli birey olan çok aileyi tanıyorum ve bu durumu avatanja çevireceğimize inanıyorum. Öte yandan güzel bir model ortaya koyabilirsek, bundan sonra yapılacak bu alanda her güzel hizmetin hem sevabına inşallah bizlerde ortak olacağız hem de çok yeni ufuklar açacağız” dedi.

Israrla üzerinde durulması gereken başka bir konunun da otizmle ilgili araştırmalar olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Neden otizm bu kadar hızla artıyor? Artışı durdurmak için veya bu oranları geriye çevirmek için neler yapabiliriz? İnşallah bu konularda da vakfımızın çok bereketli çalışmalar yapacağını ümit ediyorum. Çok güzide bir mütevelli heyeti oluştu, amatör bir ruhla ama son derece profesyonelce çalışmalarla önemli işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Bende bireysel olarak sahip olduğum bütün imkanlarla vakfın ve otizmli bireylerimizin hizmetinde olacağım. İnşallah hayırlı çalışmalarla her zaman bir arada olacağız” dedi.

Altay, “Bu vakıf Türkiye’de bir kapı açacaktır”

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Türkiye’ye örnek bir iş çıkaracak diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ne böyle bir bina hayal ediyorduk ne de böyle bir vakıf ama biz her sıkıştığımızda Allah bize bir kapı açtı. Sayın Sare Davutoğlu Hanımefendi’nin bu konuda bize çok büyük desteği oldu, kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bütün toplantılarımıza katılan desteğini esirgemeyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e teşekkür ediyorum. Bu davetimizi kabul edip bizimle birlikte oldukları için tüm mütevelli heyeti üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Mütevelli heyetinde bulunan tüm üyelerin desteği bizim için çok önemli diyen Başkan Altay, “İnşallah bu vakıf Türkiye’de bir kapı açacaktır ve bundan sonra oluşacak hayırların tamamına inşallah hepimiz vesile olacağız. Vakfımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum, Allah utandırmasın. İnşallah bizden sonra gelecekler için örnek işler yapabiliriz” dedi.

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nin toplumsal anlamda önemli katkılar sunacağına inanıyorum diyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bu merkez Türkiye için önemli bir merkez olacaktır. İlk olmasının getirdiği sıkıntıların önemli bir kısmı aşılmış. Artık bundan sonra avantajlarının hayata geçirileceği bir süreci yaşıyoruz. Selçuk Üniversitesi ve gönüllü öğrencileri olarak her şekilde biz bu işin içerisinde oluruz. Akademik anlamda destek vermeye gayret ederiz. Çok hayırlı bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra bu merkezinde hizmetindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ak, “Çok güzide bir topluluktan mütevelli heyeti oluşturduk”

2012 yılından beri planlanan bu projenin tamamlanmasını ve bu güzel projenin içerisinde olmayı Allah bizlere nasip etti diyen Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Ak, “Hayat standartlarının büyük ölçüde sağlıklı bireylere ve ailelere göre şekillendiği ülkemizde gerçekleştirilen bu proje daha büyük bir anlam taşımakta. Sosyal sorumluluk bilinci altında Selçuklu Belediyesi’nin alışılagelen belediyecilik hizmetleri haricinde bu projeye eğilmiş olması, Belediye Başkanımızın bu bireylerin sorunlarıyla ilgili ne kadar hassas olduğunu göstermektedir” dedi.

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın kuruluşunun tamamlandığını ifade eden Ak, “Bugün gerçekleştireceğimiz mütevelli heyeti toplantısında yönetim kurulu, denetleme kurulu seçimleri yapılacak. Yönetim kurulu bundan sonraki süreçte mutad toplantılarına devam edecek ve çalışmalarımıza hız vermiş olacağız. Çalışmalarımız, görüşmelerimiz neticesinde çok güzide bir topluluktan mütevelli heyeti oluşturduk. Katkılarından ve özel ilgilerinden dolayı Sayın Sare Davutoğlu Hanımefendiye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Diğer mütevelli heyeti arkadaşlarımızla birlikte hepimiz taşın altına elimizi koyacağız ve biz bu işi başarıyla sonuçlandıracağız. Bu işi alnımızın akıyla devam ettirdiğimiz sürece bu işi yapmak isteyen birçok belediyeye, birçok özel kuruluşa ön ayak olacağız, bu açıdan da hayırlara vesile olacak bir çalışma. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Ak’ın konuşmalarının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Muzaffer Şeker’in başkanlık yaptığı mütevelli heyet toplantısı, divan başkanlığı ile yönetim ve denetim kurulunu belirledi.

Yönetim ve denetim kurulunun belirlenmesinin ardından bir konuşma yapan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı Divan Başkanı Prof Dr. Muzaffer Şeker, “Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nin (Sobe) binasının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen toplantılara Sayın Sare Davutoğlu Hanımefendi arama konferansları ile katılarak bizlere hem manevi hem de kendisinin bilim alanı çerçevesinde katkılarda bulundu. Kendilerine vermiş oldukları destek ve bundan sonra verecekleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’da, belediyecilik çalışmaları kapsamında Türkiye şartlarında çok aciliyet arz etmediği düşünülen bir konuda mesafe alarak Türkiye’de öncü bir anlayışı getirmesi ve birçok kuruma, kuruluşa öncülük etmesi açısından, Konyamızda böyle bir örneğin sergilenmesi açısından göstermiş olduğu müteşebbislik içinde ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen mütevelli heyeti toplantısının ardından heyet, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’ni (SOBE) gezdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.