ŞÖFÖR AMCALAR KALKAN OLACAK

ŞÖFÖR AMCALAR KALKAN OLACAK
Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Pusula TV ekranlarında ilgiyle izlenen UĞURLU GÜNDEM’e konuk oldu.

Her daim şehrin sorunlarını baz alan ve Konya’nın derdiyle dertlenen bir esnaf teşkilatı olduklarını söyleyen Minibüsçüler Odası Başkanı Karabacak, öğrencileri madde alışkanlıklarından koruyacak yeni proje, Başbakanlık onayındaki MİNİBÜS-MOBESE Projesi ve altyapısını hazırladıkları Ulaşım Rehberliği Projesi’ni PUSULA TV izleyicileriyle paylaştı

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Pusula TV ekranlarında ilgiyle izlenen UĞURLU GÜNDEM’e konuk oldu. Pusula Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke’nin sorularını yanıtlayan ve yeni projeleri ilk kez kamuoyuna duyuran Karabacak, “Biz Konya’nın dertleriyle dertlenen bir meslek grubuyuz” dedi.

Karabacak, “Vatandaşımızın beklentisiz çok bununla birlikte bizim de yaptıklarımız çok. Minibüsçü esnafı her daim Konyamızın sorunlarını baz alan, bu sorunlarla dertlenen bir esnaf teşkilatıdır. Günde taşıdığımız yolcu sayısı çok fazla. Servis araçlarımızla birlikte şehrin dörtte birini taşıyoruz. Ama en ufak bir toplumsal olaylarda çok çabuk organize olup bir araya gelebilen bir kuruluşuz. Bir dönem şehitlerimiz geldi, araçlarımız anlı şanlı bayraklarımızla donattık. Dönem geldi içimizden başbakan çıktı, hiçbir şekilde siyaset gözetmeksizin Konya milliyetçiliğini öne alıp parti amblemi koymadan başkanımızın fotoğrafını astık. 15 Temmuz’da da bir mesajla arkadaşlarımız kışlaların önüne gidip kendilerini siper ettiler. Tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ TÜRKİYE’DE İLK

2010 yılında “Bismillah” der demez müşteri memnuniyeti ve beklentilerini öğrenmek için anket yaptırdıklarını ve çalışmalarını bu doğrultuda şekillendirdiklerini de söyleyen Karabacak, “Selçuk Üniversitesi öncülüğünde 10 binden fazla kişiyle anket yaptık. Sadece bir soru ‘Araçlarda GPRS olsun mu olmasın mı’ sorusu bizim tarafımızdan hazırlanmıştı ve yüzde 100 evet cevabı geldi. Biz de kayıtsız kalmayıp 2011’de Türkiye’de hiçbir yerde uygulanmazken hatta o dönem ağır maliyetlere rağmen bu sistemi uyguladık. 2014’te elim bir hadise olan Özgecan olayı yaşandıktan sonra tüm Türkiye’de bu sistem yaygınlaşmaya başladı. Biz ise bu sistemi ilk uygulayan ve bugün bile güncellemelerle uygulanmaya devam edilen bir sisteme sahibiz. Tüm minibüsler ve şoförleri anlık takip ediliyor” diye konuştu.

MİNİBÜS ŞOFÖRLÜĞÜNE DÜZENLEME

Minibüs şoförlüğünün gerçek anlamda meslek olması için adımlar attıklarını da vurgulayan Başkan Karabacak, “26 durak başkanımız var. Yukarıdan başlayıp aşağıya inen güçlü bir esnaf sistemiyiz. Minibüsçülük yapan bir insan ekmeğini buradan kazanıp sonucunda da buradan emekli olabilmeli. Bizim için esas olan, şoförlüğü meslek olarak gören, yaptığı işin sorumluluğunu bilen arkadaşlarımızın araçlarımızda çalışmasını sağlamaktır. Bunun için kriterler getirdik. Affa uğramış olsa bile terörle mücadele kapsamındaki suçlardan sabıkalı olanlar minibüsçü olamıyor. Yüz kızartıcı suçlar ve alkolden iki kez ehliyet verenler Konya’da minibüs ve servis şoförlüğü yapamaz. 18’in de ehliyet alan herkes Türkiye’de servis-minibüs şoförü olabilir ama Konya’da olamaz. Çünkü bizde 3 yıl B sınıfı ehliyeti şartı gerekiyor. Askerliğini yapıp, gerekli sorumluluk bilincine de sahip olduktan sonra şoförlük yapabilir. Bunun yanı sıra tarifesiz hiçbir taşıma yapılamaz. Dakika uygulaması kenara çekip bekleme olayı yapılmasın, vatandaş sıkılmasın diye getirilmiş bir uygulamadır” dedi.

SUÇ CEZASIZ KALMAMALI,

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLMELİ

Başkan Karabacak, sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını da belirterek, “Geniş coğrafyalı Konya içerisinde taşıma yapmadığımız yer yok. Bunun yanı sıra sorumluluk bilinciyle toplumsal ve sosyal sorumluluk projelerinde de varız. “Yaşama yol ver” projesi, kan bağışı gibi çalışmalara imza atıyoruz. MEVKA destekli eğitim çalışmaları ile Konya’ya, Konya Turizmine katkı sağlamanın gayretindeyiz. İleri düzeyde İngilizce bilen servisçi arkadaşlarımız var. İstihdama katkı projelerimizle de girişimcilik kursları veriyoruz. İşkur ve KOSGEB destekli faizsiz kredili projemizle istihdama büyük katkı sağlıyoruz. Konya kalkmadan kalkan, yatmadan yatmayan bir esnaf grubuyuz. Konya’nın gören gözlerinden istifade ederek gerekli ödül ve ceza sistemini uygulamaktayız. Odamıza gelen tüm şikayetler titizlikle değerlendirilmiyor. Hiçbir suç cezasız kalmamalı, bunun yanı sıra memnuniyeti de ödüllendirmeliyiz. Biz ödüllendirme mekanizmasını da çok iyi işletiyoruz ki diğer arkadaşlara da örnek teşkil etsin” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA KALKAN OLACAK PROJE

Türkiye çapında ses getirecek ve önemli bir toplumsal soruna parmak basacak yeni projelerini de PUSULA TV’de açıklayan Başkan Karabacak, “Son projemiz okul servisleriyle ilgili proje. Çocuklar bize gözü kapalı teslim ediliyor ve biz çocukları ailelerden çok görüyoruz. Onlardaki değişimleri ilk fark eden biziz. Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bizim katılımımızla uygulanacak bu proje; madde bağımlılığının önüne geçilmesi projesidir. Biz sadece sizin çocuğunuzu taşımıyoruz. Onların hayatını, geleceğini taşıyoruz. Çocuktaki anlık, günlük ve haftalık değişikleri biz görüyoruz. Yeni eğitim yılı için rehber öğretmeni ile istişareler ederek bu çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyacağız. Madde bağımlılığı çok yaygınlaştı ve maalesef maddeye ulaşım kolaylaştı. Bu proje ile çocuklarımızı korumak temel gayemiz olacak” diye konuştu.

MİNİBÜSLER MOBESE GİBİ ÇALIŞACAK

Başbakanlığa sundukları projeyi de açıklayan Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, “Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürlüğümüzle yaptığımız bir proje de Başbakanlık onayına sunuldu. Minibüs hattında 530 aracımız var. Bu 530 MOBESE demek. Proje; bizim araçlarımıza takılan kameraların, online olarak izlenmesi ve suçların önüne geçilmesi projesidir. Araçların önüne takılacak sistem ile plaka okuma ve yüz tanıma gerçekleşecek. Şuan başbakanlık onayında. Biz örnek bir iliz. Bu nedenle pilot uygulamalar da bizde gerçekleşiyor” dedi.

ULAŞIM REHBERLİĞİ DESTEK BEKLİYOR

Başkan Karabacak destek bekledikleri bir diğer projenin de Ulaşım Rehberliği Projesi olduğunu söyledi. Şehre gelen misafirlere yönelik hızlı tren garı, otogar ve havaalanında uygulanacak bu proje ile cep telefonlarına mesaj gönderilecek ve isteyene ulaşım olanakları ile yol desteği imkanı sağlanacak. Yazılım çalışması tamamlanıp, altyapısı oluşturulan bu proje için, operatörlerden ve diğer kurumlardan destek bekleniyor.

Başkan Karabacak, kısa bir süre önce uygulamaya geçirdikleri araç içi etiket ile duyuru çalışmasının büyük ilgi gördüğüne de dikkat çekerek, “Şuan Seydişehir’de başlayacak festivalin duyurusu yapılıyor. Şehrin dört bir yanında bu çalışma yapılıyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına açık bir çalışma. Konya ve esnafımız adına, bununla birlikte Türkiye adına ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz” diye konuştu. (Mehmet Erkan Ergün)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.