Soğuk algınlığı ve grip belirtileriyle savaşmak için yapmanız gerekenler

Soğuk algınlığı ve grip belirtileriyle savaşmak için yapmanız gerekenler
 Editör
Kış aylarında sinir bozucu soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıkları daha yaygın hale geliyor. Bu nedenle bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için yapmanız gerekenleri sizler için araştırdık.

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte soğuk algınlığı ve grip yaz aylarına göre çok daha sık görülmeye başladı. Kışın bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için alacağınız önlemler soğuğa yakalanma olasılığınızı da azaltacaktır.

Uzmanlar, soğuk aylarda herkesin daha fazla C vitamini ve Çinko alması gerektiğini, bunun da düşük maliyetli bir yöntem olduğunu belirtiyor.

Uzmanlar, kış aylarında bu iki vitaminin yeterli düzeyde alınmasının, genel sağlığın korunması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, günlük yaşamda alınabilecek basit önlemlerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekiyor.

Uzmanların yaptığı açıklamada: “Çinko ile C vitamini takviyesinin, grip mevsimi için çok önemlidir. Güçlü bir bağışıklık sistemi için hem C vitamini hem de Çinko hayati öneme sahiptir. Kışın bu takviyeleri tüketmek vücudunuzun yaygın kış rahatsızlıklarına karşı savunmasını desteklemeye yardımcı olacaktır. C vitamini sağlıklı cilt ve kemiklerin korunması için de önemlidir ve yaraların iyileşmesini de artırır"

Özellikle kışın güneş ışığının azalması birlikte C, D vitamini ve hatta çinko dahil olmak üzere bazı vitaminlerde eksiklikler yaşanıyor. Bu da bağışıklık sisteminize bir darbedir, bu nedenle bu vitaminleri alımını artırmanız gerekiyor.

Ayrıca insanların kış aylarında aşağıdaki vitamin ve besin maddelerini almaları da öneriliyor:

Azalan doğal güneş ışığıyla mücadele için D vitamini

Antiinflamatuar amaçlar için zerdeçal

Kış hastalıklarından korunmak için ekinezya

C vitamini kaynağı olarak turunçgiller

Sağlıklı bir bağırsağı destekleyen fermente gıdalar (yoğurt, kefir gibi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.