Soğuk görmeyen kaçıyor: Fiyatı tezgahlara yansıyor!

Soğuk görmeyen kaçıyor: Fiyatı tezgahlara yansıyor!
Deniz suyu sıcaklık seviyesi düşmediği için beklenenin altında bir avlanma dönemi geçirdiklerini ifade eden balıkçılar, balık fiyatlarının yükseldiğine dikkat çekti.

Zonguldak'ta deniz suyu sıcak olduğu için az balık avlanırken, bu durum fiyatlara da olumsuz yansıyor.

zonguldak-2.jpg

Sezona bol balık avlama umuduyla başlayan Karadenizli balıkçılar, deniz suyunun sıcak olması nedeniyle istenilen avlanmayı gerçekleştiremedi. Hafta başında kilosu 50 liradan satılan hamsinin fiyatı 70 liraya yükselirken, mezgit 100, istavrit 100, lüferin tanesi ise 200 liradan satışa sunuluyor.

zonguldak-4.jpg

Yaklaşık 17 yıldır balıkçılık yapan Zeki Beybeyoğlu, gazetecilere, beklendiği gibi bir bollukla karşılaşmadıklarını söyledi.

Normal şartlarda 15 Ağustos'tan sonra palamudun başlaması gerektiğini belirten Beybeyoğlu, "Ama şu an hiç yok. Ara ara geliyor. Şu an tezgahlarımızı hamsi, mezgit, istavrit süslüyor. Onlarda da bolluk yok. Bu da fiyatlara yansıyor. Balığın bolluğuna göre fiyatlar düşüyor. İnsanlar bize kızıyorlar. 'Neden pahalı?' diyorlar. Kesinlikle balık bol olursa biz bunu fiyatlara yansıtıyoruz." diye konuştu.

zonguldak-5.jpg

Beybeyoğlu, bu yıl umutlarının hamside olduğunu ifade ederek, "Hamsi garibanın, zenginin ortak paydası. Hamsiyi sevmeyen aile yoktur. Havaların soğumasıyla hamsi bolluğu bekliyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.