Soğuk ve gribin düşmanı: Zerdeçal

Soğuk ve gribin düşmanı: Zerdeçal
 S. Yazı İşleri Müdürü
Soğuk kış günleri nezle, halsizlik ve burun akıntısı ile geçmekte. İlaçlar ile toparlamaya çalıştığımız sağlığımız için zerdeçal gibi bir şifa deposunu boş geçmeyin.

Siz de sabah uyandığınızda boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığı şikayeti ile güne başlıyorsanız bu mucizevi bitki tam size göre.

Evde hiçbir yardım almadan kendi uygulayacağınız basit yöntemlerle haplara ilaçlara bulaşmadan kışı hastalıksız atlatabilirsiniz.

BURUN AKINTINIZ VARSA BUYRUN REÇETESİ

4 diş sarımsağı küçük parçalara ayırın ve cezvede kaynattığınız 1 bardak suyun içerisine ekleyin. Ardından bir miktar şeker ilave ederek gün içerisinde 2 defa tüketin. Bu karışım burun akıntınızı bir süre sonra kesecektir. Ayrıca, gün içinde sade sarımsak tüketmek de burun için etkilidir.

ZERDEÇAL ŞİFA KAYNAĞI

Antiviral, antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri olan zerdeçal, burun akıntısı gibi sorunlara karşı oldukça etkilidir. 1 su bardağı sıcak sütün içerisine 1 çay kaşığı toz zerdeçal koyarak tüketebilirsiniz.

Bu karışım burun akıntısı, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi şikayetler için birebirdir.

BUHAR BANYOSU

Bitmek bilmeyen burun akıntısına kesin çözüm olan yöntemlerden biri de buhar banyosudur. Su kaynatarak ısıya dayanıklı bir kaba alın ve başınızı buharın üzerine koyun. 30 dakika boyunca nefes alarak verin. Bu yöntem de tıkanan burnunuzun kısa sürede açılmasını ve rahatlamanızı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.