Sokak köpekleri yolda yürüyen kadına saldırdılar (VİDEOLU)
Mersin’de sokak köpeklerinin yoğunluğu dikkat çekerken, bir kadının köpekler tarafından kovalanıp yere düşmesi güvenlik kamerasına yansıdı. Merkez Yenişehir ilçesi Fuat Morel Mahallesi’nde sokak köpeklerinin bir kadına saldırdığı anlar, korkuya kapılan kadının bir binanın otomatik giriş bariyerine çarparak yere düşmesiyle sonuçlandı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
SOKAK KÖPEKLERİ KONUSUNDA ENDİŞE ARTIYOR
İHA'nın haberine göre: Sokak köpeklerinin kent genelinde giderek arttığı ve gruplar halinde gezdikleri gözlemleniyor. Bu durum, zaman zaman tartışmalara yol açarken, köpeklerin insanlara ve diğer hayvanlara saldırması da sıkça gündeme geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, sokak hayvanlarının 2028 yılına kadar toplanması gerektiğini belirterek, sahipsiz hayvanları barındırmayan belediyelere para cezası uygulanacağını duyurdu. 2025 yılında bu cezanın her bir hayvan için 71 bin 965 TL olacağı ifade edildi.
VATANDAŞLAR, SOKAK KÖPEKLERİNE KARŞI ÖNLEMLER İSTİYOR
Sokak köpeklerinin insanlara zarar vermesi nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını isteyen vatandaşlar, özellikle köpeklerin daha saldırgan hale geldiğine dikkat çekiyor. Abdurrahman Şener adlı bir vatandaş, "Ne gerekiyorsa yapılması lazım. Eninde sonunda köpek saldırılarında insanlar yaralanıyor, çocuklar ölüyor. Şehir içinde sokaklar da artık köpeklerden geçilmiyor," diyerek sokak köpeklerinin kontrol altına alınmasını talep etti. Ayrıca, köpeklerin toplandıktan sonra tekrar serbest bırakılmasının doğru olmayacağı görüşünü savundu.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.