Soma şehitleri anılıyor

Soma şehitleri anılıyor
Kadıköy CHP ilçe teşkilatı üyeleri, başlarında madenci bareti, ellerinde afiş ve dövizlerle yürüyüş yaptı

İSTANBUL (AA) - Soma'daki maden faciasının ikinci yıldönümü nedeniyle Kadıköy CHP ilçe teşkilatı, anma programı ve yürüyüş yaptı.

Kırtasiyeci Sokağı'nda toplanan partililer, başlarında madenci bareti, ellerinde afiş ve dövizlerle slogan atarak, Boğa Heykeli'ne kadar yürüdü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda bir süre slogan atan partililer, Söğütlü Çeşme Caddesi'nden, Kadıköy İskele'ye geldi.

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, burada yaptığı basın açıklamasında, Soma'da hayatını kaybedenleri unutmayacaklarını ve acılarını her zaman yüreklerinde taşıyacaklarını söyledi.

Soma'daki olumsuz çalışma şartları nedeniyle CHP'li milletvekillerin Meclise önerge verdiğini anımsatan Narin, şöyle konuştu:

"Meclise 60 imzayla araştırma önergesi verildi. Fakat buna rağmen araştırma önergesi kabul edilmedi. Bu AK Parti'nin emekçinin karşısında durduğunu bizlere gösterdi. Türkiye bugün büyük bir karanlığa sürüklenirken Soma'da eşlerini, evlatlarını, babalarını kaybedenlerin haklarını, katillerinin hakettikleri şekilde cezalandırılmaları için mücadele edeceğiz. Maden ocaklarının karanlığı içinde ekmeklerini kazanmaya çalışan, her koşulda örgütlenen ve adalet arayışında mücadele veren işçilerin yanında olacağız."

Açıklamanın ardından partililer ellerindeki afiş ve dövizleri yere bırakarak üzerine karanfil bıraktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.