Soma'da Kurulması Planlanan Termik Santral

Soma'da Kurulması Planlanan Termik Santral
Greenpeace Avukatı, termik santral yapılması planlanan Soma'nın Yırca Köyü'ndeki zeytinlik alanda ağaç kesiminin devam ettiğini ileri sürdü

Greenpeace Avukatı Deniz Bayram, termik santral yapılması planlanan Soma'nın Yırca Köyü'nde yatırımcı kuruluşa bağlı ekipler tarafından zeytinlik alandaki ağaçların kesilmeye devam ettiğini savundu.

Bayram, yaptığı açıklamada, bölgede termik santral kurulmasına karşı olan köylülerin bir süredir zeytin ağaçlarını korumak için eylemler düzenlediğini, yatırımcı şirketin köylüleri atlatabilmek amacıyla iş makinelerini kullanmadan santralin kurulacağı alandaki 86 zeytin ağacını elektrikli testerelerle kestiğini iddia etti. 

Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin kesimi durdurduğunu bildiren Bayram, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Yırca Köyü yakınlarındaki zeytinlik ve tarım alanlarında bir kez daha suç işlendi. Manisa'daki tüm idari birimlere yaptığımız başvurular ile tarım alanları ve zeytinlik alanların korunması için tedbir alınması talebimize rağmen ‘cezasını öderim, ağaçları da keserim’ yaklaşımı ile hukuksuz ağaç kesimi devam ediyor. Valilik başta olmak üzere tüm idari birimleri hukuksuz ağaç kesimi ve tarım alanlarının tahrip edilmesine karşı görevlerini yerine getirmeye ve yetkilerini kullanmaya çağırıyoruz."

Bayram, termik santralin ÇED sürecinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün görüşünün bulunmadığını, bunun sürecin hatalı yürütüldüğünü gösterdiğini iddia etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.