Somalı Havvanur babasının vasiyeti bağlama çalmayı öğrendi

Somalı Havvanur babasının vasiyeti bağlama çalmayı öğrendi
Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren Yıldırım Güney'in "Kızım saz çalmayı öğrenecek, bana da çalacak" sözünü yerine getiren kızı Havvanur, kursa giderek bağlama çalmayı öğrendi- Babasının kabrini bağlamasıyla ziyaret eden Havvanur Güney:- "Babam sa

MANİSA (AA) - RAMAZAN ERCAN - Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Yıldırım Güney'in "Kızım saz çalmayı öğrenecek bana da çalacak" sözlerinden esinlenen kızı Havvanur, Soma Çocuk Gelişim Merkezinde bağlama çalmayı öğrenerek babasının vasiyetini yerine getirdi.

Faciadan etkilenen çocuklar için oluşturulan Soma Çocuk Gelişim Merkezinde ağabeyi Emirhan ile bağlama kursuna giden Havvanur Güney (10), babasının Soma Madenciler Şehitliği'ndeki kabri başına müzik aletiyle gelerek dua etti.

Anne Kadriye Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Mayıs 2014 günü alışveriş yaptığı sırada eşinin çalıştığı maden ocağında büyük bir kazanın olduğunu duyduklarını, hayatlarının bu haberden sonra karardığını anlattı.

Olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen acılarının halen ilk günkü tazeliğini koruduğunu ifade eden Güney, "Unutmadık, ölene kadar da unutmayacağız." dedi.

-"Kızım babası gelsin diye dilek diliyor"

Çocuklarının babalarına çok düşkün olduğunu ve sürekli onu sorduklarını ifade eden Güney, şöyle konuştu:

"Çocuklar babalarını çok soruyorlar. 'Babamı çok özledik' diyorlar. Kızım hala babasının gelmesi için dilekte bulunuyor. Başkalarını babalarıyla görünce boynu bükük kalıyorlar. 'Ben varım' diyorum ama olmuyor. Herkes babasıyla pikniğe gidiyor, 'Babam yanımızda olsa da hiç gitmesek' diyorlar. Kızım bazen baba özleminden hastanelik oluyor. Kafaları biraz dağılsın diye bağlama kursuna gidiyorlar. Her şeyden memnunlar sadece babaları yanlarında eksik."

Kadriye Güney, kızı Havvanur'un hakim, oğlunun da polis olmak istediğini sözlerine ekledi.

- "Babam sağ olsaydı..."

Havvanur Güney, ağabeyiyle Soma Çocuk Gelişim Merkezinde bağlama kursuna devam ettiklerini ve çok mutlu olduklarını belirtti.

Bağlamaya merakının babasından kaynaklandığını dile getiren Havvanur, "Babam ölmeden önce 'Kızım saz çalmayı öğrenecek, bana çalacak' derdi. Babam müzik aleti çalmamı isterdi. Babam sağ olsaydı yanında bağlama çalardım." diye konuştu.

Ağabeyi 12 yaşındaki Emirhan da bağlama çaldıkça kendisini daha mutlu hissettiğini dile getirdi.

Bağlama kursunu veren Mustafa Yazıcıoğulları da Havvanur ve Emirhan'ın algılama ile öğrenme yeteneklerinin çok iyi olduğunu, büyük bir gelişme katettiklerini, çocukların kurs sonrasında davranışlarında da iyi yönde gelişim olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.