Somali Puntland özerk yönetiminden Çin ve Norveç şirketlerine uyarı

Somali Puntland özerk yönetiminden Çin ve Norveç şirketlerine uyarı
ADDİS ABABA (AA) - Somali Puntland özerk yönetimi, Hint Okyanusu'nda bölgenin karasularında sismik araştırma yapan Çin ve Norveç şirketlerini, yaptıkları...

ADDİS ABABA (AA) - Somali Puntland özerk yönetimi, Hint Okyanusu'nda bölgenin karasularında sismik araştırma yapan Çin ve Norveç şirketlerini, yaptıkları araştırmanın kanun dışı olduğu gerekçesiyle uyardı.

Puntland Maden ve Petrol Ajansı Genel Müdürü İsse Mahmut yazılı bir açıklama yaparak, Çin şirketi BGP ile Norveç şirketi ASA'nın bölge karasularında illegal araştırma yaptıklarını savunarak, " Puntland, yasal ve anayasal yetkisi olmadan, her iki şirketin denizde yaptığı araştırmalardan endişe duymaktadır" ifadelerini kullandı.

Mahmut, Puntland karasularında sismik araştırma yapan şirketlere "çalışmalarını hemen durdurarak bölgeden ayrılmaları" çağrısında bulundu.

Söz konusu şirketlerin Somali merkezi hükümetinden izin alarak bölgedeki faaliyetlerini yürüttükleri öğrenildi.

Puntland özerk yönetimi, merkezi hükümetten alınan izinleri kabul etmiyor.

Somali Demokratik Cumhuriyeti'ni oluşturan özerk bölgelerden biri olan Puntland, 1998 yılında, tek taraflı bağımsızlığını ilan etmesine rağmen, bölgeyi, dünyadaki hiçbir devlet tanımıyor.

Puntland, uluslararası kuruluşlar tarafından Somali'nin bir parçası olarak kabul ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.