Somali'ye destek çalışmaları

Somali'ye destek çalışmaları
Afrika Birliği Özel Elçisi Madeira:- "Türkiye Somali'nin altyapısının geliştirilmesi ve halkın eğitilmesi konularına yoğun yatırım yaptı"- Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Bekar:- "Türkiye, Somali'de barış ve istikrarın gerçekleşmesi hedefi doğrultusundak

ADDİS ABABA (AA) - Afrika Birliği Özel Elçisi Francisco Madeira'nın, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Mogadişu büyükelçileriyle bir araya geldiği belirtildi.

Somali'deki Afrika Birliği Misyonu tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Madeira'nın Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ve BAE Büyükelçisi Muhammed el-Osman'la Mogadişu'da ikili görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edildi.

Görüşmelerde 2016 yılının sonunda Somali'de barışçıl seçimlerin gerçekleştirilmesi, istikrar için Afrika Birliği ve söz konusu ülkelerin iş birliğini geliştirmesi konularının ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'nin Somali'nin altyapısının geliştirilmesi ve halkın eğitilmesi konularına yoğun yatırım yaptığını kaydeden Madeira, Türkiye'nin Afrika'daki özellikle de Somali'deki rolünü övdü.

Büyükelçi Bekar'ın, Afrika Birliği'nin Somali'nin geleceği için sunduğu katkılara teşekkür ettiği ve "Türkiye, Somali'de barış ve istikrarın gerçekleşmesi hedefi doğrultusundaki desteğine sadık." dediği belirtildi.

BAE Büyükelçisi Osman'la yapılan görüşmede güvenlik ve insani yardım konularının yanı sıra Afrika Birliği ve BAE'nin Somali'deki ortak çıkarlarına değinildiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.