SONBAHARDA OKUYUCUSUNU BEKLEYEN KİTAPLAR

SONBAHARDA OKUYUCUSUNU BEKLEYEN KİTAPLAR
Alev Alatlı’nın popüler kültür üzerine iki kitabının, Gökhan Özcan’ın ‘Açık Pencere’sinin de aralarında bulunduğu yerli ve yabancı birçok eser, güz aylarında edebiyat severleri selamlayacak

Sonbaharla birlikte edebiyat dünyamızdaki hareketlilik hızını kesmeden devam ediyor. Yayınevleri birbiri ardına güzel ve nitelikli eserleri yayınlamaya devam edecek. 7’den 70’e herkese hitap eden farklı tür ve konulardaki eserler okuma sevdalıları ile buluşacak. Merakla yeni eserleri beklenen isimler, ödüllü yazarlar sonbaharda edebiyatseverleri mutlu edecek. Sözü daha fazla uzatmadan güz mevsiminde bizi bekleyen yeni kitaplara ve tekrar basımlara geçelim…

GÖKHAN ÖZCAN, ‘AÇIK PENCERE’ İLE GELİYOR

Edebiyatımızın duyarlı ve hisli kalemlerinden Gökhan Özcan, ‘ Açık Pencere’ isimli yeni kitabıyla okuyucuyu selamlayacak.  Vadi Yayınları, Özcan’ın yeni kitabıyla birlikte ‘Amerika’nın Kanlı Tarihi’nin devamı niteliğindeki Holywood’un Karanlık Tarihi’nde büyülü bir dünyanın perde arkasını anlatılacak.

EVEREST’TE BEŞİR AYVAZOĞLU RÜZGARI

Yazar ve araştırmacı Beşir Ayvazoğlu, Tevfik Fikret’i anlatan biyografisiyle Everest Yayınlarında olacak. Ayvazoğlu, şiirimizin güçlü seslerinden Ahmet Haşim üzerine daha önce yayınlanan biyografisini yeniden gözden geçirerek, hatta neredeyse adeta yeniden yazarak yayınlayacak. Everest, güçlü yazar ve şair Hilmi Yavuz’un külliyatını da yayınlamaya başlayacak, şairin bütün şiirleri Bakış Kuşu adlı tek ciltte bir arada neşredilecek. Hilmi Yavuz’la birlikte Asaf Halet Çelebi külliyatı da yeniden kuyucuyla buluşturulacak. Yayınlanacak ilk kitabı da Mevlana olacak.

İBNÜLEMİN VE ALİYA KETEBE’DE

Yayın dünyasına büyük bir hareketlilik getiren Ketebe, Drina Köprüsü adlı eseriyle tanıdığımız İvo Andriç’in iki kitabını Türkçede ilk kez yayınlayacak. İbnülemin Mahmut Kemal İnal ve Aliya İzzetbegoviç’in kitapları Ketebe etiketiyle basılacak bu dönemden itibaren. Ali Emre ve İsmail Kılıçarslan yeni şiir kitaplarıyla okuyucu karşısına çıkacaklar.

TURKUVAZ’DAN ALEV ALATLI MÜJDESİ

Alev Alatlı’nın Nasihatnameleri ile dikkatleri üzerinde toplayan Turkuvaz, Alatlı’dan popüler kültür üzerine bir roman ve kitabın müjdesini veriyor güz aylarında. Murat Bardakçı’nın 19 Mayıs adlı yeni araştırma kitabı da Turkuvaz etiketiyle piyasaya sunulacak. Kemal Sayar, Feridun Emecen ve Yavuz Donat’ın yeni kitapları da okuyucuyla buluşacak. Polisiye türünün dünya edebiyatındaki en iyi ve önemli isimlerinden biri olarak değerlendirilen Josephine Tey’in romanlarını da Turkuvaz yayınlayacak. Turkuvaz, yeni dönemde çocuk kitaplarına da ağırlık verecek: Yerli yazarların farklı bir tarz ve bakış açısıyla ele alınacağı biyografi serisi ve çocuklar için polisiye kitapları ilgi bekleyecek.

Önemli yayınevlerimizden Can Yayınları ise, 21. Yüzyılın En iyi 100 kitabı arasında gösterilen Normal İnsanlar ile dikkat çekiyor. Mektuplar, polisiyeler ve Klasik serisi, kardeş yayınevi markası Mundi işbirliğiyle piyasada olacak.

Ülkemizin köklü yayınevlerinden Yapı Kredi yayınladığı birbirinden önemli eserlere yeni halkalar eklemeye devam ediyor. Erland Loe yeni kitabı Kadının Fendi, Javier Marias da Duygusal Adam ile okuyucuyla buluşacak. YKY’nin yeni dönemde yayınlayacağı bazı kitaplar; Alberto Manguel/Monsters, John Gray/Seven. Ian McEwan’ın yeni eserleri de yayınlanmaya devam edecek.

ÖTÜKEN, PEYAMİ SAFA’YA AĞIRLIK VERECEK

Dede Korkut Hikayeleri’nin yeni baskısını basarak takdirlerimizi kazanan Ötüken Neşriyat, Peyami Safa’nın arşivini yayınlayarak Türk kültür ve edebiyatına hizmetlerini sürdürecek. Süleyman Çobanoğlu yeni şiir kitabı, Caner Çaylak ise yeni öykü kitabıyla bizi yeni dönemde karşılıyor olacak.

İletişim Yayınlarında, Hakan Bıçakçı’nın Normal Nefes Almaya Devam Edin, Ercan Kesal’ın Velhasıl, Fitzgerald’ın 1 Mayıs, Turganyev’in İlk Aşk, Troung’un yazdığı Dilimdeki Acı öne çıkan kitaplar.

Doğan Kitap popülist kitaplara ağırlık vermeye devam edecek gibi görünüyor. Elif Şafak, Gupse Özay, Ceyda Düvenci göze çarpan ilk isimler. Ödüllü yazar Erin Kelly’nin Merhaba Evren adlı kitabı da Doğan etiketiyle sonbaharda raflardaki yerini alacak.

YENİ, YENİDEN MURATHAN MUNGAN

Bir dönemki ışıltısı azalmış görünen Murathan Mungan’ın Çağ Geçitleri adlı yeni kitabı ile Metis Yayınlarından okuyucu huzuruna çıkacak.

Adı Nobel ile anılan A.I.Antunes, Dünyanın Sonundaki Yer isimli kitabı ile ilk kez Türkçede olacak. Nobel ödüllü Çek yazar Czeslaw Milosz ‘un Issa Vadisi adlı romanı da Monoki etiketiyle piyasaya sürülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.