Sorgun: Erdoğan'la kutlu yürüyüş devam edecek

Sorgun: Erdoğan'la kutlu yürüyüş devam edecek
Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Stockholm'de UID iftar programına katıldı.

Kısa adı UID olan Uluslararası Demokratlar Birliği İsveç Bölge Başkanlığı Stockholm'de iftar programı düzenledi.

İsveç'te yaşayan Türk ailelerden 700 kişinin hazır bulunduğu iftara katılan Ak Parti Konya milletvekili Ahmet Sorgun iftar öncesi yaptığı konuşmada Avrupa ve Türkiye siyaseti üzerine önemli mesajlar verdi.

İsveç'te Ocak ayında gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim yakma provakasyonunu eleştiren Sorgun, "Hiçbir dinin kutsalına saldırılmasını doğru bulmuyoruz. Bizim kutsal kitabımız üzerinden burada bir provokasyona kalkışıldı. Bu tür provakasyonlara İsveç makamlarının izin vermemesi gerekiyor. Bu eylemlere kalkışanlara da en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır" dedi.

ahmet-sorgun-uid-1.jpg

Çok mutluyuz

Birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının en üst seviyeye çıktığı Ramazan ayında İsveç'te gurbetçilerimizle bir arada olmanın ayı bir mutluluk olduğu ifade eden Sorgun, "Ramazan ayı bizim için birlik beraberlik ve kardeşliğimizin, manevi duygularımızın en üst seviyeye çıktığı çok özel aylardan özel günlerdendir. Böyle bir akşamda hemşerilerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu vesileyle Kadir Gecemizi ve alemi islam’ın Ramazan bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.

ahmet-sorgun-uid-3.jpg

Tarihi öneme sahip

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin önemine değinen Milletvekili Sorgun, "14 Mayıs seçimleri Türkiye için tarihi öneme sahip. Bu seçimler sıradan bir seçim olmayacak. Son yaşanan gelişmeler bunu daha iyi ortaya koymaktadır. 20 Yıldır Türkiye’ye bilim, sanayi, Teknoloji, sağlık, ulaşım başta olmak üzere her alanda çağ atlatan bir iktidar var. Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Ak Parti iktidarı, başkalarının hayal dahi edemediklerini hayata geçirdi. Türkiye bütün dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke haline geldi. Dış Politikada etkin, dünya da sözüne itibar edilir bir liderimiz var elhamdülillah. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çok kritik bir seçime giriyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hemşerilerimizin desteğiyle Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz ve kutlu yürüyüşümüz devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

ahmet-sorgun-uid-2.jpg

Temsilciler katıldı

İftar programına Sorgun’nun yanı sıra Ak Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Türkiye Stockholm Büyükelçiliği Müsteşarı Çınar Ergin, İsveç Sosyal İşlerve Din hizmetleri Müşaviri Kerim Birinci,İsveç Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Atak ile İsveçteki STK temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.