Sorgun'da ''Hep Gül Aysel'' tiyatro oyunu sahnelendi

Sorgun'da ''Hep Gül Aysel'' tiyatro oyunu sahnelendi
YOZGAT (AA) - Aile içi ve kadına yönelik şiddetin çok yönlü anlatıldığı tek perdelik "Hep Gül Aysel" isimli tiyatro oyunu Sorgun ilçesinde sahnelendi....

YOZGAT (AA) - Aile içi ve kadına yönelik şiddetin çok yönlü anlatıldığı tek perdelik "Hep Gül Aysel" isimli tiyatro oyunu Sorgun ilçesinde sahnelendi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda sahnelenen tiyatro oyununu Kaymakam Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Müftü Hasan Görer ve tiyatro severler beğeniyle izledi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, oyun öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali ve ciddi bir toplumsal sorun olduğunu, kültürel, ekonomik ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Kadının toplum hayatında büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, ''Ülke genelinde kadına yönelik şiddette yaşanan artışa dikkat çekmek ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bu tiyatro oyununun ilçemizde sahnelenmesini istedik. Kadına yönelik şiddeti nerede, ne şekilde olursa olsun kınıyor ve kabul etmiyoruz. Şiddet, kadının yaşama, kendini güvende hissetme, eğitim, iş ve sosyal hayata katılmasını olumsuz etkileyen bir süreçtir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.