Sorgun'da kan bağışı kampanyası

Sorgun'da kan bağışı kampanyası
YOZGAT (AA) – Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezi, Sorgun'da kan bağışı kampanyası başlattı. Sorgun Belediyesi Sergi Salonunda düzenlenen kampanyaya...

YOZGAT (AA) – Türk Kızılayı Yozgat Kan Bağışı Merkezi, Sorgun'da kan bağışı kampanyası başlattı.

Sorgun Belediyesi Sergi Salonunda düzenlenen kampanyaya belediye çalışanlarının yanı sıra vatandaşlarda büyük rağbet gösterdi. Kampanya ile ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Yozgat Kan Bağışı Merkezi doktoru Serdal Uzun, düzenli olarak Sorgun’a geldiklerini ve ilçedeki bağışçılardan memnun olduklarını söyledi.

Uzun, Sorgunlu vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlı olduklarını ifade ederek, "Düzenli olarak kan veren vatandaşlarımız var. Duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Kan bağışını kabul etmeden önce personel tarafından bağışçılara çeşitli sorular yöneltilerek form imzalatıldığını dile getiren Uzun, şunları kaydetti:

"Yöneltilen soruları bağışçılarımızın doğru yanıtlaması gerekmektedir. Çünkü eğer sağlıklı değilseniz kan vermek size faydadan çok zarar verebilir. Kişide yorgunluk, stres, yüksek tansiyon gibi durumlar meydana gelebilir. Diyabet, kalp gibi ciddi rahatsızlıkları olan kişiler kan verme konusunda hassas olmalıdır. Çünkü bu hastaların vücutları kan üretimini sadece kendilerine yetebilecek kadar üretebilir. Bulaşıcı hastalık geçirmiş olanların da kan vermeleri sakıncalı. Yararlı olayım derken zarar verici olur. Bunun haricinde kan vermenin bir zarar yoktur."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.