Sosyal ağ yerli otomobilden daha önemli

Sosyal ağ yerli otomobilden daha önemli
"Bugün yerli sosyal ağ, yerli otomobilden daha önemli. Çünkü sosyal ağlarla veri tabanları, bilgiler alınıyor"

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, Türkiye'nin kendisine ait bir sosyal ağı bulunması gerektiğini belirterek, "Bugün yerli sosyal ağ, yerli otomobilden daha önemli" dedi.

Ercan, Viyana’da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sosyal Medya" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sosyal medya kullanımında dünya genelinde 6'ncı, Ortadoğu bölgesinde ise birinci sırada yer aldığını söyledi. Ercan, "Türkiye halkı çok aktif bir şekilde sosyal medyayı kullanıyor." dedi.

Sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönleri bulunduğunu anlatan Ercan, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla herkesin kameraman, muhabir ve editör olduğunu kaydetti.

Ercan, sosyal medya kanalıyla algı yönetimi yapıldığını ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Sosyal medyanın algılarımızı yönetmesine izin vermemeliyiz" diye konuştu.

Dünyanın hemen bütün ülkelerinde "yerli sosyal ağları" bulunduğunu ancak Türkiye'nin kendine ait bir sosyal ağı bulunmadığını aktaran Ercan, şunları söyledi:

"Bugün yerli sosyal ağ, yerli otomobilden daha önemli. Çünkü sosyal ağlarla veri tabanları, bilgiler alınıyor. Yani bu ülkede ne konuşuluyor, ne araştırılıyor, gençler ne düşünüyor, sosyal ağlarda hangi resimler paylaşılıyor. Buna ihtiyacımız var. Çünkü buralar manipülasyona açık. Yarın hepimize bir video izlettirebilirler, Türkiye ile ilgili algı operasyonları veya toplumsal mühendislik yapabilirler."

Ercan, Türkiye'nin sosyal medya ile ilgili bir "B planı" olması gerektiğini vurgulayarak, "Rusya'nın kendi sosyal ağları var. Çin'in, İran'ın ve Japonya'nın da var. Her ülkenin var, bir Türkiye'nin yok. Bakın Facebook, Yeni Şafak gazetesinin 10 milyonluk sayfasını kapattı. Yarın başka yerleri kapatmayacağının garantisi yok. Biz buralarda olalım ama kendi sosyal ağlarımız da olsun. Facebook sayfanız kapatıldığı zaman insanların kendini ifade edeceği bir yer yok. Sonuçta gençler bunları kullanacak ve kendilerini ifade edecek.'' diye konuştu.

Ercan, devletin yerli sosyal ağ ve arama motoru konusunda özel sektörü teşvik etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.