Süper Lig'de maçlara 'Sosyal mesafeli taraftar' çözümü

Süper Lig'de maçlara 'Sosyal mesafeli taraftar' çözümü
Süper Lig’de Haziran’da oynanması planlanan maçların tamamen seyircisiz oynanması yerine stada kapasitenin yarısı kadar seyirci alınarak “sosyal mesafeli taraftar” seçeneğinin de ara çözüm olarak gündeme gelebileceği de ifade ediliyor

 

12 Haziran haftasında başlaması öngörülen Süper Lig’de maçların seyircili mi seyircisiz mi oynanacağı cevabı en çok merak edilen soru olarak dikkat çekiyor. Şu an itibariyle "seyircisiz" oynanması ihtimali baskın gözükse de maçların seyircili ya da seyircisiz oynanması konusunda nihai olarak koronavirüs pandemisinin seyri etkili olacak.

SEYİRCİSİZ MAÇ TATMİN ETMEDİ

Süper Lig’de koronovirüs salgını sonrası maçlar1 hafta seyircisiz oynanmış daha sonra da ertelememişti. Ancak maçların seyircisiz oynanması hem taraftarları hem de yönetici ve futbolcuları memnun etmemişti. Birçok yöneticinin yanı sıra futbolcularda seyircisiz oynana maçların sıkıcılığından bahsetmişti.

ÖZVERİYLE ELDE EDİLEN BAŞARININ HEBA EDİLMEMESİ GEREKİYOR

Maçların seyircili oynanması genel arzu olarak ön plana çıksa da korona virüsle mücadelede aylarca büyük emek sonucu özveriyle, elde edilen başarının da boşa çıkarılmaması da büyük önem taşıyor. Maçların seyircili oynanması halinde 50 bin kişiyi bir araya getirmek sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması anlamı taşırken 2. dalga salgının başlaması tehlikesini de taşıyor.

TARAFTAR SAYISINI YARI YARIYA İNDİRME

Soruna çözüm bulmak için maçların tamamen seyircisiz oynanması yerine, sosyal mesafe kuralı gözetilerek, tribün kapasitelerinin yüzde 50 veya gerek olduğu takdirde 3’te 1 oranına düşürmek suretiyle “sosyal mesafeli taraftar” seçeneğinin ara çözüm olarak gündeme gelebileceği de ifade ediliyor. Seçenek gündeme gelirse, statlara kapasitelerinin yarısı kadar taraftar alınacak. Örneğin 40 bin kapasiteli stada en fazla 20 bin, 20 bin kapasiteli stada en fazla 10 bin taraftar alınacak. Taraftarlar birer koltuk boş bırakarak maskeli şekilde oturacak. Sayının 3'te 1 orana düşürülmesi gerekirse bu kez 40 bin kişilik stada 13, 20 bin kişilik stada 7 bin taraftarın alınması söz konusu olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.