Soylu'dan "iç güvenlik" bilgilendirmesi

Soylu'dan "iç güvenlik" bilgilendirmesi
HDP Mardin Milletvekili Sancar:- "Reina'daki korkunç katliamdan sonra sosyal medyada yeni bir günah keçisi yaratılıyor. Aleviler hedef gösteriliyor. AKP'nin içinde veya çevresinde bulunanlar televizyonlarda çıkıp, 'Alevi örgütlerin liderleri Türkiye'de öl

TBMM (AA) - HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın, "Reina'daki korkunç katliamdan sonra sosyal medyada yeni bir günah keçisi yaratılıyor. Aleviler hedef gösteriliyor. AKP'nin içinde veya çevresinde bulunanlar televizyonlarda çıkıp, 'Alevi örgütlerin liderleri Türkiye'de öldürülürler' diyor." sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Hiçbir tahrik, hiçbir insanları birbirine düşürücü yaklaşım asla bizimle ilişkili değildir." karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "son günlerdeki gelişmeler ve iç güvenlik" konusunda TBMM Genel Kurulunu bilgilendirmesinin ardından HDP Grubu adına söz alan Sancar, Soylu'nun Ortaköy'deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarını yeterli bulmadıklarını ifade etti.

Soylu'nun bazı terör saldırılarının ardından intikam çağrıları yaptığını öne süren Sancar, hukuk devleti olmanın ilk şartının hukuka bağlılık olduğunu, intikam çağrılarının hukuk devletine yakışmadığını söyledi.

TAK veya benzeri örgütlerin üstlendiği katliamlardan sonra HDP'nin hedef gösterildiğini savunan Sancar, bazı il ve ilçe parti binalarına saldırılar yapıldığını ve bunlarla ilgili soruşturmalardan herhangi bir bilgi alamadıklarını kaydetti.

İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısının ardından sosyal medyada Alevilerin hedef gösterildiğini iddia eden Sancar, "Reina'daki bu korkunç katliamdan sonra sosyal medyada yeni bir günah keçisi yaratılıyor. Aleviler hedef gösteriliyor. Sanki bu katliamdan Aleviler sorumluymuş gibi hedef gösteriliyor. AKP'nin içinde veya çevresinde bulunanlar televizyonlarda çıkıp, 'Alevi örgütlerin liderleri Türkiye'de öldürülürler' diyor." açıklamasında bulundu.

Terörün ve şiddetin güvenlik ve siyasetle önlenebileceğini dile getiren Sancar, gerilimin düşürülmesi, düşman söylemlerinden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

- "AK Parti'nin anlayışı tüm Türkiye'yi kucaklamak"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, söz alarak, Sancar'ın Aleviler ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Sancar'ın sözlerini şiddetle reddettiğini dile getiren Bostancı, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin siyasal anlayışı, tüm Türkiye'yi kucaklamak, barış ve esenlik içerisinde ülkenin geleceğini inşa etmek istikametinde bir yaklaşımdır. Hiçbir tahrik, hiçbir insanları birbirine düşürücü yaklaşım asla bizimle ilişkili değildir. Bunu sosyal medyada yapanlar var, zaman zaman televizyonlarda da maksadını aşan ifadeler kullanan birileri var. Ama bunların AK Parti'li ya da meşru mecralardaki siyaset kurumlarıyla bir ilgisi olduğunu düşünmek istemem."

HDP'li Sancar da Alevilerin hedef gösterildiğine yönelik yayınların sadece sosyal medyada değil doğrudan doğruya AK Parti'ye hizmet ettiğini saklamayan televizyon kanallarında da olduğunu öne sürdü.

Bostancı da televizyon kanallarında yapılan açıklamalarla AK Parti arasında bağlantı yapılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.