Soylu'dan "iç güvenlik" bilgilendirmesi

Soylu'dan "iç güvenlik" bilgilendirmesi
İçişleri Bakanı Soylu, "iç güvenlik" konusunda TBMM Genel Kurulunu bilgilendirdi- CHP Grup Başkanvekili Gök: "İçişleri Bakanı'nın, 'Elimden gelen çabayı gösterdim ama terör olaylarını önleyemiyorum' deyip istifa etmeniz lazım"

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Elimden gelen çabayı gösterdim ama terör olaylarını önleyemiyorum" diyerek, istifa etmesi gerektiğini savundu.

Soylu'nun, iç güvenlik ve son yaşanan olaylarla ilgili TBMM Genel Kurulunu bilgilendirmesinin ardından Gök, CHP Grubu adına söz aldı.

Gök, Türkiye'de yaşayan 80 milyon kişinin 31 Aralık akşamı tek düşüncesinin, 2017'nin terörsüz geçmesi, bir tek masum insanın hayatını kaybetmemesi, Türkiye'nin acılar çekmemesi olduğunu ancak günün ilk ışıklarıyla İstanbul'da meydana gelen olayın, bu arzuları yok ettiğini söyledi.

Süleyman Soylu'nun konuşmasını dinlerken, büyük hayalkırıklığı yaşadığını ifade eden Gök, Soylu'nun, sanki okulda bir münazara heyetinde konu anlatır gibi konuştuğunu savundu.

Gök, bilgilendirme için teşekkür ederek, "Ama doyurucu, hepimizi ikna edici, geleceğe dair güven duygularını artırıcı konuşma beklerken, hayalkırıklığı içinde, laf olsun torba dolsun konuşma oldu. Sayın Bakan böyle olmaz. Madem kürsüye çıktın, hesabı vermeden kaçıyorsunuz, hesap kesilmedi, hesap boş duruyor." diye konuştu.

Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevine geldiği 31 Ağustos'tan bugüne değin, bombalar nedeniyle 118 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Gök, yaşam hakkının olabildiğince örselendiği bir dönemden geçtiklerini savundu. Gök, patlayan bombanın acısını unutmadan, bir başka bombanın, diğerinin acısını unutturduğunu, ölenlerin kimlikleri, nerede öldüklerinin ayrışma konusu olduğunu öne sürdü.

Gök, yılbaşı gecesi yaşanan patlamaya karşı herkesin tepki göstermesi gerekirken "iyi ki bunlar öldü" tweetleri atıldığını, yılbaşı kutlamalarına karşı tepki oluşturulduğunu dile getirdi. Gök, "Bu hutbeler nerden çıkıyor? Bir yılbaşı kutlamasının Türkiye'ye getireceği eksi ne olabilir? Evinde tavuğunu, pilavını, kuruyemişini yiyor, geleceğe dair iyi bir yıl geçsin diyor. Neresinde suç var?" sorularını yöneltti.

Gök, "Ölenlerden 27'si yabancı, ülkemize gelmişler, misafirler. Hepsi hayatlarını kaybetti. Böyle tabloda siz çıkmışsınız, 'şunu bunu yapmaya çalıştık.' Yapacağınız tek şey var, 'Ben İçişleri Bakanlığı görevini üstlendim, elimden gelen çabayı gösterdim ama terör olaylarını önleyemiyorum, masum insanlar ölüyor. Bunda benim de kabahatim var' deyip, onurlu şekilde istifa etmeniz lazım." diye konuştu.

Temel hak ve özgürlükleri sınırlamamak kaydıyla, teröre yönelik alınacak önlemlere destek vereceklerini kaydeden Levent Gök, "Türkiye'de bu ölümler olmamış gibi, en korkunç örgütlerle mücadele etmiyormuş gibi varsa yoksa başkanlık rejimi. Başkan olsa kaç yazar olmasan kaç yazar, yeter ki bir tek masum insanın burnu kanamasın. Çekin anayasa teklifini, terör konusunda ne yapılması gerekiyorsa onu konuşalım ama öncelikle bakanın istifa etmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.