SP Genel Başkan Yardımcısı Doğan:

SP Genel Başkan Yardımcısı Doğan:
"(Terör) Türkiye'de bu hadiselerin çok şiddetli olarak yaşanmasının üç temel sebebi vardır. Birincisi uygulandığı dönemde içeriğini bir türlü öğrenemediğimiz çözüm süreci. İkincisi yanlış yürütülen özellikle Suriye merkezli dış politika. Üçüncüsü ise o dö

SİVAS (AA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, terör saldırılarına değinerek, "Türkiye'de bu hadiselerin çok şiddetli olarak yaşanmasının üç temel sebebi vardır. Birincisi uygulandığı dönemde içeriğini bir türlü öğrenemediğimiz çözüm süreci. İkincisi yanlış yürütülen özellikle Suriye merkezli dış politika. Üçüncüsü ise o dönemde Türkiye'nin kurumları arasında yaşanan kaos ve kavgalardır." dedi.

Doğan, partisinin Sivas'ta Halk Eğitim Merkezinde düzenlediği Bölge Eğitim Toplantısında yaptığı konuşmada, terör olaylarının sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın gündemi haline geldiğini bildirdi.

Olaylar üzerine yazılanların ve konuşulanların çözüme yönelik hiçbir durum oluşturmadığını belirterek, hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Doğan, şunları ifade etti:

"Ne oldu da 7 Haziran seçimlerinden sonra şiddetli bir şekilde ülkemizin her bölgesinde ve özellikle Büyükşehirlerde bu terör saldırısıyla karşı karşıya kalma mecburiyetinde kaldık. Bunun sebebini konuşmadan, sadece sonucunu konuşarak sorunu çözmemiz mümkün değil. Sadece bugünü konuşarak dünden habersiz hareket ederek sorunu çözmemiz mümkün değil. Biz bu hale nasıl geldik, bu ülke bu hale nasıl geldi? Bu terör hadiseleri yaşanıncaya kadar nasıl bir süreçten geçtik, bunları doğru okumakta, doğru yorumlamakta fayda var. Türkiye'de bu hadiselerin çok şiddetli olarak yaşanmasının üç temel sebebi vardır. Birincisi uygulandığı dönemde içeriğini bir türlü öğrenemediğimiz çözüm süreci. İkincisi yanlış yürütülen özellikle Suriye merkezli dış politika. Üçüncüsü ise o dönemde Türkiye'nin kurumları arasında yaşanan kaos ve kavgalardır. "

Çözüm süreci devam ederken sorunun sadece "Kürt sorunu" ve "terör sorunu" olmadığını ifade ettiklerini aktaran Doğan, "Orada üç tane temel sorun var, birincisi Kürt, ikincisi terör ve üçüncüsü ise Güney Doğu'nun geri kalmışlık sorunu. Bu üç sorunu siz aynı kazanda kaynatmaya çalışıyorsunuz, eğer bu üç sorunu tek paket halinde aynı kazanda kaynatmaya çalışırsanız, bu kazandan zehir ortaya çıkar ve bu zehir milleti, ülkeyi perişan eder' demiştik. Şuanda o zehrin etkilerini yaşıyoruz." diye konuştu.

Doğan, eğitimlerin 27 bölgede gerçekleştiğini, milli görüşün tek temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve iktidara talip olduklarını kaydetti.

Toplantıya, SP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, Genel Başkan Danışmanı Mustafa Yılmaz, Sivas, Yozgat ve Tokat'tan partililer katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.