S&P'den Türkiye için enflasyon ve dolar tahmini

S&P'den Türkiye için enflasyon ve dolar tahmini
S&P Global Kıdemli Direktörü Gill, Türkiye'deki enflasyonun tek haneye düşüşü için tarih verdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global'in Kıdemli Direktörü Frank Gill, CNBC-e’ye verdiği özel röportajda Türkiye ekonomisine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gill, "Türkiye'nin rezerv birikimini ve cari açığındaki trendi izliyoruz. 2023'te bütçe açığı oldukça büyüktü ancak bu yıl sonuna doğru yaklaşık bir puan düşeceğini tahmin ediyoruz," dedi.

TEK HANELİ ENFLASYON 2027'DE

Merkez Bankası'nın yıl sonu için yüzde 38 enflasyon hedefini gerçekçi bulmayan Gill, kendi tahminlerinin yüzde 56 ile 57 arasında olduğunu belirtti. 2024 yılı için enflasyon tahminlerinin yüzde 28 olduğunu ifade eden Gill, "Tek haneli enflasyonu 2027 sonuna kadar görmüyoruz. Türkiye başka bir dış şok da alabilir," dedi.

FAİZ İNDİRİMİ DE YOK

Faiz politikasında erken indirim riskine dair soruları yanıtlayan Gill, 2024 yılında faiz indiriminin olası görünmediğini, ancak 2025'in başlarında Merkez Bankası'nın faizleri düşürmeyi düşünebileceğini söyledi.

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Gill, TL'nin dolar karşısında 2024'te oldukça istikrarlı olacağını öngördü. Gill, "Yıl sonunda dolar/TL 32,5 seviyesinde sonlanabilir ve şu anki seviyeye oldukça yakın," dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.