Spor Toto 2. Lig'de heyecan dorukta

Spor Toto 2. Lig'de heyecan dorukta
Toplam 2 grupta 36 takımın mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig'de normal sezon 2 hafta sonra tamamlanacak- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Ümraniyespor PTT 1. Lig'e yükselmeyi garantilerken, Kırmızı Grup'ta doğrudan 1. Lig'e çıkacak ekip aynı puana sahip Koca

İZMİR (AA) - Toplam 2 grupta 36 takımın mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig'de Beyaz Grup'ta Ümraniyespor, PTT 1. Lig'e direkt yükselmeyi garantilerken, Kırmızı Grup'ta PTT 1. Lig'de mücadele edecek ekip son 2 haftada belli olacak.

Normal sezonun 2 hafta sonra tamamlanacağı Spor Toto 2. Lig'de, Beyaz ve Kırmızı Grup liderleri doğrudan PTT 1. Lig'e çıkarken, play-off maçları sonunda da 1 takım daha adını PTT 1. Lig'e yazdıracak.

İki grupta dörder takımın play-off oynamaya hak kazanacağı Spor Toto 2. Lig'de, kendi gruplarında 2. ile 5. ve 3. ile 4. takımlar play-off ilk turunda çift maçlı eleme sisteminde birbirlerine rakip olacaklar. Bu turda rakiplerini saf dışı bırakacak takımlar yarı finalde de çift maç eleme usulüyle karşılaştıktan sonra iki grubun kazananları, tarafsız sahada tek maç üzerinden PTT 1. Lig'e yükselecek 3. ekip olmak için mücadele edecek.

İki grupta son sıradaki üçer takım da mücadelesine gelecek sezon Spor Toto 3. Lig'de devam edecek.

Spor Toto 2. Lig'de 33. hafta karşılaşmaları 24 Nisan Pazar, son müsabakalar ise 30 Nisan Cumartesi günü oynanacak.


- Beyaz Grup


Geçen hafta en yakın rakibi İstanbulspor'u mağlup ederek bitime 2 hafta kala Beyaz Grup'ta şampiyonluğunu ilan eden Ümraniyespor, gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

Bu grupta İstanbulspor ve Bandırmaspor play-off oynamayı garantilerken, Hacettepe ve Sarıyer de son 2 haftaya play-off için avantajlı giriyor. Menemen Belediyespor ve Kırklarelispor da rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyip, alacakları galibiyetlerle ilk 5 içinde yer alma mücadelesini sürdürüyor.

Düşmesi kesinleşen Orduspor ve Pazarspor'un dışında lige veda edecek 3. ekip son 2 haftada belli olacak. Yirmi dokuzar puana sahip Bayrampaşa ve Hatayspor'un dezavantajlı durumda bulunduğu düşme hattında Anadolu Üsküdar 1908 Spor, Alpedo Kahramanmaraşspor ve Konya Anadolu Selçukspor'un da matematiksel olarak düşme ihtimali bulunuyor.


- Kırmızı Grup'ta puan eşitlikleri fazla


Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 25. haftada lider Manisaspor'un 10 puan gerisinde olmasına rağmen 31. haftada rakibini averajla geride bırakan Kocaeli Birlikspor, son 2 haftaya averajla lider girdi.

İki takımın kendi aralarındaki maçlardaki galibiyet sayıları ve averajları eşit olduğu için sezon sonunda olası puan eşitliğinde genel averaja bakılacak. Son 2 maç öncesinde Kocaeli Birlikspor'un averajı "+22", Manisaspor'un ise "+10".

Bitime 2 hafta kala play-off mücadelesi veren ekiplerden 53 puanlı Tuzlaspor ile 50 puana sahip Keçiörengücü rakiplerine göre daha avantajlı durumda bulunurken, kırk yedişer puana sahip Gümüşhanespor ile Aydınspor 1923 ve kırk altışar puana sahip MKE Ankaragücü ile İnegölspor da play-off için mücadelesini sürdürüyor.

Tarsus İdmanyurdu'nun lige veda ettiği Kırmızı Grup'ta 31 puanlı Ankara Demirspor ile 35 puana sahip Kartalspor son 2 haftaya düşme hattında giriyor. Düşme hattının hemen üzerinde 36 puanlı Bucaspor ile otuz sekizer puanlı Fatih Karagümrük ve Eyüpspor ile otuz dokuzar puana ulaşan Sivas Belediyespor ile Tokatspor yer alıyor.

Düşme hattının hemen üzerinde yer alan Bucaspor'un Ankara Demirspor'u konuk edeceği haftada konuk ekibin olası puan kaybında Başkent temsilcisi ligden düşecek ikinci ekip olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.