Spot piyasada elektrik fiyatları arttı mı?

Spot piyasada elektrik fiyatları arttı mı?
Spot piyasada 1 megavat saat elektriğin fiyatı ne kadar oldu? Elektiriğin fiyatı artacak mı? Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan açıklama geldi

Yarınki elektrik fiyatlarında büyük artış bekleniyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), spot piyasada 1 megavat saat elektriğin fiyatını yarın için en yüksek 2 bin 677 lira 36 kuruş, en düşük 1497 lira 98 kuruş olarak belirledi.

Bu rakamlar, bugüne göre sırasıyla %100 ve %20 artış anlamına geliyor.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre %1,57 artarak 1 milyar 86 milyon 552 bin 385 lira oldu.

Gün öncesi piyasada 1 megavatsaat elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 2 bin 103 lira 33 kuruş, ağırlıklı ortalama fiyatı ise 2 bin 108 lira 78 kuruş oldu.

Konunun uzmanları, elektrik fiyatlarındaki süregelen artış miktarının, dünya enerji piyasalarındaki dalgalanmalar ve kurdaki artıştan kaynaklandığını belirtiyor.

Tüketiciler ve sanayiciler hazırlıklı olmalı

Enerji uzmanları, elektrik fiyatlarındaki artışın devam edeceğini ve tüketicilerin ve sanayicilerin bu artışlara hazırlıklı olması gerektiğini ifade ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.