"Star Wars" Hayranları Bir Araya Geldi

"Star Wars" Hayranları Bir Araya Geldi
İSTANBUL (AA) - Star Wars hayranları, Jeditürk tarafından düzenlenen etkinlikte "Star Wars Son Jedi" filmini izledi.Profilo AVM'de gerçekleşen etkinlikte,...

İSTANBUL (AA) - Star Wars hayranları, Jeditürk tarafından düzenlenen etkinlikte "Star Wars Son Jedi" filmini izledi.

Profilo AVM'de gerçekleşen etkinlikte, AA muhabirine açıklamada bulunan Kağan Atsüren, yöneticisi olduğu Jeditürk'ün Star Wars hayranları tarafından internet aracılığıyla 20 yıl önce kurulduğunu söyledi.

Atsüren, her yıl grup olarak çeşitli etkinliklere imza attıklarını belirterek, "Bu yıl bir sergi de açtık. Bugün ayrıca aşağı yukarı 400 kişi filmi birlikte izleyecek. Bütün yaş gruplarından hayranları bir araya getirip onlarla filme girmeden önce eğlenceli vakit geçirmeyi düşünüyoruz. Bu arada etkinliklerimizin tamamı da ücretsiz." dedi.

Grubun 20 yılda her yaş grubunun katılımıyla genişlediğini aktaran Atsüren, şöyle devam etti:

"Aynı konuya tutkusu olan insanlar olarak bir araya gelip zamanla 'kendi etkinliklerimizi yapalım' dedik. Sinemalarla görüştük. Onlardan toplu bilet alıp, gösterimler yapmaya başladık. Ekibin içinde üniversite hocalarından tutun, CEO'lara, sanayicilere kadar çok ciddi bir kitle var. Tek orta paydamız aslında Star Wars serisi ve bizim çok yumuşak dille yaklaşmamız toplumun her kesiminden insanı işin içine kattı. Bu da bizi keyiflendiriyor açıkçası."


- Sergide 15 sanatçının 31 eseri yer alıyor

Atsüren, etkinlik kapsamında açılan "Jeditürk Günlükleri" adlı sergide ise 31 eserin yer aldığına işaret ederek, "15 sanatçımız var. Bunların içinde İstanbul dışından gelenler de var. Bize internet üzerinden ulaştılar. Klasik tekniklerle üretilmiş işler var. Dijital ve fotoğraf işlerin yanı sıra oyuncak fotoğrafları da var. Çini mürekkeple çizgi roman tarzında üretilen eserler de var. Çok farklı yelpazede, çok farklı yaklaşımlarla eserlerin üretilmiş olması açıkçası işin başından beri uğraşan biri olarak beni çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Etkinlikler adına Lucasfilm ve The Walt Disney Company'nin Türkiye temsilcileri ile görüştüklerini hatırlatan Atsüren, "Böyle bir organizasyon yaptığımızı ve işlerin böyle derecede tepkiler aldığını görünce, onlar da bize çok destek verdi. Bize filmi izlemeye gelenlere vermek üzere hediyeler de yolladılar." diye konuştu.

İllüstrasyon, resim ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığı sergi, Profilo Cinema Pink'te 24 Aralık'a kadar görülebilecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca filmdeki karakteri ele alan bir kostüm yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci Orçun Öztürk, ikinci Alpaslan Kılıç, üçüncü Arzu Cantekin oldu. Jüri özel ödülü ise Ali Çelik'e verildi.

Program sonunda Star Wars hayranları, bugün vizyona giren, yönetmenliğini Rian Johnson'un üstlendiği "Star Wars Son Jedi" filmini izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.