Steven Gerrard uçup gidiyor

Steven Gerrard uçup gidiyor
Liverpool kulübünün efsaneleri arasındaki yerini şimdiden alan kaptan Steven Gerrard için yuvaya veda etme vakti geldi.

Sezon sonunda mevcut sözleşmesi sona erecek olan İngiliz yıldızın, FIFA kuralları gereği Ocak ayından itibaren başka kulüplerle transfer görüşmesi yapma hakkı bulunuyor.

Liverpool, Mayıs ayında 35 yaşına girecek olan Steven Gerrard'a Kasım ayında yeni kontrat teklif etmiş ancak tecrübeli futbolcu düşünmek için süre istemişti.

Bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla Liverpool'a sezon sonunda veda edeceğini açıklayacak olan Gerrard'ın, kariyerine ABD Major Lig'de devam etmesi bekleniyor.

Liverpool'un efsane isimlerinden Jamie Carragher, Sky Sports'a yaptığı açıklamada, "Liverpool ve İngiltere futbolu için üzücü bir gün. Ancak her şeyi göz önüne aldığımızda, Gerrard için doğru bir karar" dedi.

9 yaşından beri Liverpool kulübünün çatısı altında olan ortasaha futbolcusu, Ekim 2003'te Sami Hyypia'nın yerine Liverpool'un kaptanlık görevine getirilmişti.

2014 Dünya Kupası sonrasında İngiltere Milli takım kariyerine de son veren Gerrard, Peter Shilton (125) ve David Beckham'ın (115) ardından 114 kezle (21 gol) İngiltere Milli takım formasını en çok giyen tarihteki 3. futbolcu konumunda...

O BİR EFSANE

Liverpool'daki ilk resmi maçına 1998 Kasım'da çıkan Steven Gerrard, İngiliz ekipte toplamda ise 695 resmi maçta görev alıp 180 gol kaydederken, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupası, 2 FA Cup ve 3 de İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Tecrübeli ortasaha futbolcusunun Avrupa Kupaları kariyerinde 41 golü bulunuyor. Liverpool kulübü tarihinin en çok penaltı golü atan (46) futbolcusu olan Gerrard, Rooney (29), Scholes (24) ve Lampard'dan (23) sonra Şampiyonlar Ligi'nde ise 20 gol barajına ulaşan tarihteki 4. İngiliz futbolcu olmuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği toplam 73 maçın 68'inde ilk 11'de sahaya çıkan İngiliz yıldız, 55 maçı ise dakika kaçırmadan tamamladı. Gerrard'ın Şampiyonlar Ligi'nde attığı 21 golden 8'i galibiyeti getirirken, toplam 12 asistinden 4'ü de üç puanın habercisi oldu.

7 FUTBOLCUDAN BİRİ

Steven Gerrard, İstanbul'da oynanan unutulmaz 2005 Şampiyonlar Ligi finalinde 54. dakikada kaydettiği kafa golüyle muhteşem geri dönüşü başlatmış ve skoru 3-0'dan 3-3'e getiren Liverpoolpenaltılar sonucu AC Milan'ı devirerek şampiyon olmuştu.

Gerrard, Emlyn Hughes (Liverpool, 1977 ve 1978), Phil Thompson (Liverpool, 1981), Sir Bobby Charlton (Manchester United, 1968), Dennis Mortimer (Aston Villa, 1982), Rio Ferdinand (Manchester United, 2008) ve Frank Lampard'dan (Chelsea, 2012) sonra 1 numaralı kupanın finalinde takım kaptanı olarak şampiyonluk yaşayan tarihteki 7 İngiliz futbolcudan biri konumunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.