STK'lardan "karikatür" tepkisi

STK'lardan "karikatür" tepkisi
Siirt'te aralarında bazı sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Siirt Birlik Platformu üyeleri ve vatandaşlar, bir gazetede yayımlanan karikatürde hadisle alay edildiğini belirterek tepki gösterdi

SİİRT (AA) - Siirt'te aralarında bazı sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Siirt Birlik Platformu üyeleri ve vatandaşlar, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edilmesi nedeniyle protesto gösterisi düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş, Güres Caddesi Sancaklar İlkokulu önünde yaptıkları basın açıklamasıyla bir gazetenin yayımladığı karikatüre tepki gösterdi.

Siirt Birlik Platformu Başkanı Bayram Bülbül, yaptığı konuşmada, tarihte hiçbir insanın, komutanın, devlet adamının, filozofun hatta hiçbir peygamberin hayatının Hazreti Muhammed'in hayatı kadar detaylı ve kapsamlı bir şekilde kayıt altına alınmadığını söyledi.

PKK ve uzantılarının fırsat buldukça Müslümanların değerlerine saldırdıklarını belirten Bülbül, "Akıl tutulması, kalp katılaşması ve basiret bağlanması olmayan her insaf ve vicdan sahibi insanların nezdinde (Hazreti Muhammed) övgüyle, ihtiramla ve takdirle anılmış ve anlatılmıştır. Ancak bazı insanların cehalet ve gafletinden, bazılarının da kin, düşmanlık ve küstahlıklarından dolayı alçakça ileri geri konuştukları görülmektedir."

Bülbül, ezilenlerin, mağdurların, kölelerin ve garip gurebanın hakkını savunan hak ve adalet önderi Hazreti Muhammed'in mesajlarına bugün her zamankinden daha çok insanın ihtiyacının olduğunu ifade etti.

Kutlu elçiye iftira ve hakaret etme cüretini gösterenlerin de milyarlarca Müslümanın lanetine maruz kalacaklarını aktaran Bülbül, Müslümanların sinir uçlarıyla oynamaya çalışan bu gazete müsveddelerini provakatif ve aşağılık faaliyetlerinden vazgeçmeye çağırdıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından Önder İmam Hatipliler Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve SİMYADER Başkanı Necmettin Çiçek'in okuduğu dua ile kalabalık sessizce dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.