STRES DİŞ SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

STRES DİŞ SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Diş Hekimi Tülay Gülkaya stresin diş sağlığını olumsuz etkileyerek dişlere zarar verdiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Diş Hekimi Tülay Gülkaya stresten uzak durulması gerektiğini ve stresin diş sağlığını engellediğini söyledi. Gülkaya, “ Stres vücudu rahatsız ettiği için diş eti problemlerine yol açıyor. Çürüksüz dişleri kaybetme riskine kadar gidiyor. Strese giren hasta gece uyurken dişlerini gıcırdatıyor. Geceleri uyku sırasında diş gıcırdatmalarını ve sıkmalarını önlemek amacıyla diş plağı takıyoruz. Plaklar bir nebze gıcırdatmayı ve sıkmayı engelliyor. Diş gıcırdatmaları çatlamalara sebebiyet veriyor bu çatlamalarda ilerde diş kırıklarına dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

Günlük Diş Bakımı Aksatılmamalı

Bakımsız dişlerin de sağlığı olumsuz yönden etkilediğini ve günlük diş bakımının aksatılmaması gerektiğini söyleyen Gülkaya, “Hastalar buna karşın günlük bakımlarını yapmalılar. Sabah akşam diş fırçalamak gerekiyor. Eğer diş fırçalanmıyorsa en azından ağzımızı çalkalamalıyız. Diş fırçası çok sert olmamak kaydıyla hasta istediği diş macununu kullanabilir. Sert kabuklu ve yapışkan besinlerden uzak durulması gerekiyor. Hastanın diş sağlığı için tükettiği besinlerin içinde kalsiyum ve kemik suyunun da olması gerekiyor. Diş temizliği aksatılırsa bu durum diş kaybına yol açabilir” dedi.

Haber: Ebrar Küçükakın

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum